Pirmiausia aplankėme Bažnytinio paveldo muziejų, kuriame saugomas ir eksponuojamas Vilniaus katedros lobynas. Pabuvojome Vilniaus arkikatedros požemiuose, kur buvo laidojami Bažnyčiai ir Lietuvos Didžiajai Kunigaikštystei nusipelnę asmenys.

Interaktyvioje pamokoje mūsų laukė įdomios užduotys: pagal pateiktus angliškus senamiesčio vietų aprašymus, duotus žemėlapius, naudojantis mobiliuoju internetu turėjome ne tik surasti istorinius objektus, bet ir atpažinti architektūrinius stilius, juos užfiksuoti vaizdo kamera.
Septynios komandos startavo Arkikatedros aikštėje ir ištisą valandą atkakliai varžėsi dėl greičiausios, sumaniausios ir intelektualiausios komandos titulo. Mes, gimnazistai, turėjome puikią galimybę lavinti sakytinės anglų kalbos vartojimą, pasitelkdami aplinkinių žmonių bei angliškai kalbančių turistų pagalbą, nes viena iš užduoties sąlygų – kalbėti tik angliškai.

Kūrybiškai pagilinome istorijos ir dailės žinias, panaudodami jas realioje gyvenimo situacijoje. Didingi senamiesčio objektai sužavėjo architektūrinio stiliaus įvairove. Anglų kalba atlikdami užduotis išsiaiškinome, kaip vadinasi lietuviškas auksas, koks populiariausias lietuviškas suvenyras, kurį noriai perka turistai ir kokioje gatvėje juo prekiaujama.

Didžiuojamės atpažinę gotikinio stiliaus Šv. Onos bažnyčią, kurią Napoleonas norėjo „nusinešti ant delno“ į Paryžių. Įamžinome anglų poeto Šekspyro garbei pavadintą viešbutį, nepamiršome ir vienos iš seniausių Europoje mokslo įstaigos – Vilniaus universiteto, didingos Gedimino pilies.

Arkikatedros aikštės centre suradę plytelę „Stebuklas“ sumąstėme po norą, tikėdamiesi išsipildymo. Įvykdę užduotis į susitikimo vietą grįžome B. Radvilaitės gatve, kuri pavadinta gražiausios XVI a. Europos moters garbei, įprasminusiai stipriausią meilės jausmą.

Susumavus rezultatus, buvo išrinkta šauniausioji komanda, visi dalyviai gavo Padėkos raštus. Vakarą vainikavo Keistuolių teatro muzikinis spektaklis „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“.