Kaip pranešė Karaliaučiaus naujienų portalas "Novyj Kaliningrad.ru", "Rosatom" pirkimų portale paskelbtas konkursas viešinimo agentūros paslaugoms, kuri ateinančius 8 mėnesius užtikrintų informacijos sklaidą - laidų ir straipsnių apie Baltijos AE projekto įgyvendinimą rengimą bei publikavimą. Taip pat numatoma, kad būtų rengiamos laidos bei straipsniai apie "vystomas atominės energetikos ekologinio patrauklumo idėjas, ekonominį efektyvumą bei Baltijos AE statybos saugumą".

"Be to, publikacijose turi būti minimi koncerno "Rosenergoatom", "Baltijos atominės jėgainės statybos direkcijos", ekspertų, mokslo atstovų bei visuomenininkų komentarai", - rašo naujienų portalas.

"Rosatom" pirkimo sąlygose nurodomą, jog informacija turėtų būti talpinama ne tik vietinėje Karaliaučiaus bei nacionalinėje Rusijos žiniasklaidoje, bet ir Lietuvos bei Lenkijos žiniasklaidos priemonėse.

"Regioninis portalas turi siekti ne mažiau nei 1 mln. peržiūrų ir 250 tūkst. unikalių lankytojų per mėnesį. Lietuvos ir Lenkijos informacinių agentūrų juostas turi būti prenumeravę ne mažiau nei 100 tūkst. skaitytojų", - rašo Rusijos portalas.

Čia pat nurodoma, jog panašus konkursas viešinimo kampanijai anksčiau jau buvo skelbtas, tačiau buvo pripažintas neįvykusiu dėl to, kad jame dalyvavo tik viena Karaliaučiuje registruota bendrovė, susijusi su kai kuriais Karaliačiaus srities politikais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)