Senoji „Thruxton“ trasa yra greičiausia Didžiosios Britanijos žiedinių lenktynių kalendoriuje: „Porsche Carrera“ lyderiai ratą įveikia didesniu kaip 180 km/val. vidutiniu greičiu. Per kvalifikacinius važiavimus labai nepasisekė J. Gelžiniui, kuris įveikdamas savo šeštą ratą labai greitoje trasos dalyje paslydo ir į apsauginius barjerus smarkiai sudaužė automobilio priekį.

Tačiau automobilis abejoms sekmadienio varžyboms po titaniškų mechanikų darbų buvo atstatytas ir lietuvis abu kartus startavo iš ketvirtos pozicijos. Pirmos trys pozicijos taip pat buvo be pakitimų: M. Meadowsas, Danielis Lloydas ir Deanas Stonemanas.

Pirmąme važiavime geriausiai startavęs D. Lloydas iškopė į lyderio poziciją, o M. Meadowsas po kontakto su D. Stonemanu apsisuko ir rikiuotėje krito žemyn. Ketvirtoje vietoje atsidūręs Rory Butcheris aplenkė ir D. Stonemaną, ir J. Gelžinį, tačiau likus keliems ratams iki finišo turėjo pasitraukti dėl nuleistos automobilio padangos.

Tuo metu pirmą pergalę šį sezoną iškovojo D. Lloydas, 2,357 sek. aplenkęs J. Gelžinį ir 6,977 sek. D. Stonemaną. M. Meadowsas finišavo tik šeštoje vietoje.

Antrame važiavime jau atsirevanšavo M. Meadowsas, pirmavęs nuo starto iki finišo. Tuo tarpu vėl padangą prakirtęs R. Butcheris įveikė 20 iš 21-o rato, o D. Stonemanas tik 15-ka, kadangi sprogus padangai išlėkė iš trasos ir sudaužė automobilio radiatorių. Itin šiurkščia asfalto danga pasižyminti „Thruxton“ trasa vertė tausoti padangas visus dalyvius, tad J. Gelžiniui, nors nuo nugalėtojo ir atsiliko 15,286 sek., tačiau to užteko užimti trečią vietą. Antras finišavo D. Lloydas (+1,25 sek.).

Nepaisant streso prasidedant lenktynių savaitgaliui „Thruxton“ trasoje, J. Gelžinis ko gero pasiekė maksimalų įmanomą rezultatą susiklosčius tokiai padėčiai ir po šešių šio sezono lenktynių, iškovojęs 3 antras bei 3 trečias vietas, tapo „Porsche Carrera Cup GB“ lyderiu – 103 taškai. Antrą vietą užima M. Meadowsas („Samsung Smart Motorsport“) – 102 taškai, trečią – D. Stonemanas („Redline Racing“) – 91 taškas.

Renault Clio Cup UK“ pirmose lenktynėse iš „pole-position“ startavo Lee Pattisonas, antrose – Stefanas Hodgettsas, kurie savo pirmas starto pozicijas pavertė pergalėmis. Ignas Gelžinis abu kartus startavo iš 16-os vietos ir atitinkamai užėmė 14-ą bei 15-ą vietas.

Po 6 lenktynių lyderio poziciją išlaikė Paulas Rivettas („Names.co.uk/SVE“) – 150 taškai. I. Gelžinis („Juta Racing“) su 28 taškais užima 19-ą vietą.

Artimiausios „Porsche Carrera Cup GB“ ir „Renault Clio Cup UK“ lenktynės įvyks birželio 8-9 d. „Oulton Park“ trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)