Antradienį pirmą kartą į didžiają Malmės sceną lips ir Lietuvos atstovas Andrius Pojavis. Atlikėjui tai bus pirmoji repeticija, kurios metu jis pats galės įvertinti, ką dar galima tobulinti, o kas atlikta puikiai. Dainininkas visą pirmadienį skyrė poilsiui ir susikaupimui prieš nelengvą užduotį - kuo geriau pasirodyti pirmajame pusfinalyje gegužės 14-ąją.

Pirmadienio ryte Andrius išsiruošė į ekskursiją - apžiūrėjo geriausio visų laikų švedų futbolininko Zlatano Ibrahimovičiaus namus prie Šiaurės jūros Malmėje, jo įrengtą stadioną bendruomenės gyventojams. Ekskursiją vainikavo apsilankymas prekybos centre, o tuomet atlikėjo laukė visa diena apmąstymams ir susitelkimui prieš darbus.

Sugrįžęs į viešbutį Andrius visą dieną ilsėjosi. Tuo metu 19 valandą vietos laiku visa Lietuvos delegacija susibūrė nuostabioje terasoje ant viešbučio stogo, nuo kurio atsiveria įspūdinga Malmės stogų panorama, gūžtelėti retkarčiais priverčia žaibiškai praskrendančios pro šalį klykaujančios žuvėdros.

"Iš tiesų Malmė - puikus miestas. Esu viskuo patenkintas. Aišku, jaudulys vis didėja, tačiau aš jaučiuosi gerai. Kaupiu jėgas ir manau, kad viskas bus gerai. Šiandien dar turime laisvo laiko, bet rytoj jau prasideda darbai. Suprantu, kad mano "Eurovizinė" kelionė, prasidėjusi lapkritį, juda pabaigos link. Čia jaučiuosi labai gerai, dar šiandien norisi pavakaroti", - naujienų portalui DELFI kalbėjo šių metų Lietuvos atstovas "Eurovizijoje" Andrius Pojavis.

Nors arenoje - pats darbymetis, o atlikėjai palengva pradeda repeticijas, visame mieste kol kas gyvenimas teka įprasta vaga. Niekur neskubančių atsipalaidavusių skandinavų dėmesį patraukia "Eurovizijos" atributika - spalvingi drugeliai ir šių metų šūkis "We are one", atspindėtas ryškiaspalvėse vėliavėlėse, kurios mieste suranda vietą ant gatvių apšvietimo stulpų. Spalvingieji drugeliai jau yra "nutūpę" įvairiose miesto vietose - ant vitrinų stiklų, Malmės monumentų, viešajame transporte ir toliau sėkmingai "tupdomi" visur, kur tik įmanoma. Miestų skveruose yra įrengti specialūs laikrodžiai, skaičiuojantys dienas, valandas ir minutes iki didžiojo "Eurovizijos" finalo, kuris didžiausią Europos dainų konkursą vainikuos gegužės 18-ąją.

Pasiruošimo "Eurovizijai" akimirkos, Malmės gyventojai ir A. Pojavio linksmybės - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)