Tačiau niekas niekada nesusimąstė, kokia tikroji keleivių mažėjimo priežastis. O kaimo žmonės yra itin nuolankūs - jie tyliai pakeiksnoja ir tuo viskas baigiasi.

Pasiekiau tokį periodą, kad dėl sveikatos negaliu vairuoti automobilio. Pas gydytojus reikia, tad teko pasinaudoti Širvintų rajono visuomeniniu transportu. Iš anksto stotelėje nusirašiau autobusų grafiką. Dar Širvintų savivaldybės tinklalapyje pasitikslinau. Man tiko 25 autobusų grafiko eilutėje įrašytas maršrutas Gelvonai - Musninkai - Širvintos. Autobusas 9.55 jau turėjo būti Širvintose. O man pas daktarus 10.20 val. Geriau būti negali!

Deja, atėjusi beveik 1 km iki stotelės (turiu negalią) autobuso nesulaukiau ir turėjau grįžti namo. Paskambinau į autobusų stotį. Man paaiškino, kad šis maršrutas jau prieš 3 metus nuimtas. Viešpatie brangus, kaip galima per 3 metus nesutvarkyt tvarkaraščių?! O Savivaldybė? Ar ji tikrina, ką skelbia? Juk tai mažų mažiausiai pasityčiojimas iš žmonių! Kai pradėjau pasakoti savo istoriją, paaiškėjo ne vienas toks atvejis, ne tas vienas maršrutas panaikintas, o grafike yra! Kodėl? Gal tam, kad galima būtų pasigirti, kaip rūpinamasi kaimo žmogumi? (...)

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI susisiekė su Širvintų autobusų stotimi. Telefonu atsiliepusi darbuotoja patikino, kad tvarkaraščiai orientuojantis į žmonių skaičių iš tiesų keičiami, tačiau apie tai keleiviai informuojami pasikeitusį grafiką iškabinant stotelėse. Tiesa, pasak Širvintų autobusų stoties darbuotojos, kartais šiuos skelbimus nuplešia ar sugadina vaikai.

Ji sakė, kad skaitytoja su ja taip pat susisiekusi. Paaiškėjo, kad Širvintų rajono savivaldybės internetiniame puslapyje patalpintame tvarkaraštyje, už kurį, pasak darbuotojos, atsakinga ne ji, iš tiesų yra įsivėlusi klaida. Pavyzdžiui, autobusas maršrutu „Gelvonai per Musnininkus“ išvyksta nurodytu laiku, tačiau tik ketvirtadieniais, o ne visomis savaitės dienomis, išskyrus sekmadieniais, kaip nurodyta internetiniame tvarkaraštyje.

Stoties darbuotoja sakė jau susisiekusi, kad tvarkaraštis būtų pataisytas.