Kuprelis - neeilinis personažas, kuprotas luošys turintis jautrią sielą, gamtos vaikas, galintis pajusti menkiausią žolelės šnarėjimą, mažiausio paukštelio skundą, Dievą priimantis ne kaip tvarkytoją, o kaip viso ko kūrėją. Ir štai šią trapią Olesiaus sielą paliečia meilė Gundei. Meilė, kuri iki šiol gyva Kuprelio širdyje ir tik jam vienam jo malūne sapnuojas neregėti sapnai.

Miuzikle išlieka originalios I. Šeiniaus eilės, žiūrovas girdi tą senąją, jau mažai kur begirdimą lietuvišką tarmę. Stebint spektaklį pasijunti lyg patekęs į ano meto Lietuvos kaimą, kuriame vyravo savo tradicijos ir taisyklės.

Miuziklo pasakojimą sustiprina kompozitoriaus Jono Sakalausko kurta muzika, ji tokia pat lengva, tyra ir jautri kaip ir pats I. Šeiniaus Kuprelis. Akys krypsta tai į sceną, tai į šalia sėdinčius muzikantus atliekančius muziką čia pat gyvai. Klasikinės, liaudies ir populiariosios muzikos kultūras sujungia pianinas, smuikas, kanklės, birbynė, kontrabosas ir būgnai.

Bežiūrint spektaklį supranti, kad ne daug kas pasikeitė. Kankinanti meilė, žvilgsniai į „kitokius“ žmones, apkalbos, pavydas, abejonės, kova dėl vietos lietuviams Lietuvoje gyva ir šiandien.

Miuziklo aktorius, Justinas Lapatinskas pakeitė Kuprelio vaidmenį anksčiau atlikusi miuziklo aktorių Vaidą Baumilą. Žiūrėti premjeros atskubėjo ir pats Vaidas. Po spektaklio pavyko pakalbinti Vaidą ir Justiną. Dviejų Kuprelių akistata: