Klausimų vietiniams gyventojams kilo, nes atvyko studentai ne tuščiomis, ne pasivaikščioti ar pasižvalgyti ir pailsėti šventinės dienos proga. Pievelėje prie autobusų stotelės išsidėlioję medinius euro padėklus (paletes), dažų skardines, gėles, trafaretus, įrankius ir kitus reikmenis jie pradėjo darbuotis.

Šventinę dieną vidury miestelio triūsiantys studentai iškart sudomino praeivius. Nors nedaugelis pagiriečių prieidavo artyn įdėmiau pasižiūrėti ir pareikšti savo nuomonę, išdrįsę pakalbinti nudžiugdavo: taip netikėta ir malonu, kad studentai neprašyti, bet kupini ryžto atvyko į Pagirius jų pagražinti – sukurti netradicinę rekreacinę zoną ir paversti stotelės teritoriją gyvesne.

Grafiti mėgėjų išterliota stotelės siena virto „idėjų siena“ - mokykline lenta. Joje, nudžiūvus specialiems dažams, vietiniai vaikai ir suaugę kreida galėjo rašyti savo mintis, norus, idėjas, kurios pagyvintų Pagirių gyvenimą. Nieko nelaukdami vaikai piešė, rašė – bandė save išreikšti – juk viską bus galima nuvalyti ir vėl dekoruoti kitaip – kurti Pagirių viziją iš naujo. Stotelėje ir šalia jos ant medžių atsirado sūpynės, hamakas, spalvingas krėslas – kad laukti autobuso nenusibostų, išdygo ir spalvoti suoliukai, gėlynėliai, lauko šaškių lenta. Viskas buvo kuriama, kalama, gaminama „čia ir dabar“ iš nenaudojamų statybinių medžiagų, pasitelkus studentų kūrybiškumą ir darbštumą.

Nors vyresnio amžiaus Pagirių miestelio gyventojai nuogąstavo, jog vietinis jaunimėlis sulaužys viską tą pačią dieną, pabaigus darbus buvo galima tik pasidžiaugti vaikų entuziazmu, suaugusiųjų – šypsenomis ir geranoriškais žvilgsniais. Galbūt ši šviesioji Pagirių gyventojų dalis išsaugos atnaujintą erdvę sau ir miesteliui? Galbūt ant lentos gimusios idėjos materializuosis studentų ir vietinių moksleivių iniciatyvos dėka? Galbūt galėsime sau ir kitiems įrodyti, jog optimizmas ir nieko nekainuojančios pastangos gali padaryti mūsų gyvenimą gražesnį?

Juolab, kad Pagiriuose tiek daug aktyvaus ir kūrybingo jaunimo, o miestelis su įdomia atsiradimo ir gyvavimo istorija, turi potencialo tapti traukos centru.