Su lakūnų gyvenimu, pasiruošimu skrydžiui, nuopelnais sportui, aviacijai ir visuomenei supažindins Istorinėje prezidentūroje, muziejaus sodelyje, atidaroma didelio formato fotografijų paroda "Vardan tos Lietuvos! Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gyvenimo skrydis".

Iki spalio mėnesio pabaigos veiksiančioje parodoje bus eksponuojamos Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, Lietuvos aviacijos muziejuje ir Vytauto Didžiojo karo muziejuje saugomos fotografijos, kuriose užfiksuotos svarbiausios S. Dariaus ir S. Girėno gyvenimo akimirkos.

Vėliau apie 600 įvairaus amžiaus bėgikų, nuo 8 iki 81 metų, stos prie bėgimo "Ir stok už garbę Lietuvos!" starto linijos tam, kad išreikštų savo pagarbą didiesiems lietuvių tautos svajotojams.

Organizatorių teigimu, dalyviai pradės bėgti nuo Istorinės Prezidentūros Laisvės alėja iki Soboro ir atgal.

Parodą ir bėgimą globoja prezidentas Valdas Adamkus, kuris renginio metu pasidalins prisiminimais ir įžvalgomis apie S. Darių ir S. Girėną bei jų žygio simbolinę reikšmę lietuvių tautos istorijai ir dabarčiai.

Kaune nusileisti turėję S.Darius ir S.Girėnas per Atlantą perskrido 1933-iaisiais metais, tačiau savo tikslo grįžti į Kauną nepasiekė lėktuvui nukritus tuometinėje Vokietijoje.

Seimo sprendimu 2013-ieji paskelbti Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą metais.