Valkininkiečiai šią dieną paminėjo balandžio 27 d. Renginį organizavo Donata Bujaitė kartu su Varėnos kultūros centro Valkininkų filialu. Šventė stebino originalumu bei netikėtumu. Pirmoje vakaro dalyje vyko ,,šokių kovos“ - keturios jaunimo komandos iš trijų asmenų kovojo tarpusavyje ir bandė išsiaiškinti, kurie vis dėlto geriausi.

Dviejų komandų nariai, viena priešais kitą, šoko po vieną, vėliau visi trys kartu. Tą patį turėjo padaryti ir kitos dvi drąsuolių komandos. Visus pasirodymus vertino kompetetinga vertinimo komisija, kurią sudarė Valkininkų vidurinės mokyklos muzikos mokytoja Angelė Batulevičienė, Tiltų jaunimo folkloro ansamblio vadovė Dovilė Tolvaišaitė ir šokių kolektyvo ,,Alkinukės“ vadovė Donata Bujaitė.

Buvo vertinamas dalyvių muzikalumas, bendravimas su publika, judesių ir aprangos originalumas.
Komisija nutarė, kad geriausiai pasirodė komanda „S.E.M.“ (Skirmantė Davsevičiūtė, Ernestas Biekša, Miglė Matuizo). Antroje renginio dalyje dalyvavo visi susirinkusieji, kurie pasiskirstę į keturias komandas, turėjo atlikti linksmas užduotis. Nupiešti „šokėjo veidą“, pastatyti šokėjo statulą iš žmonių, pavaizduoti filmo sceną, sušokti išrinktą šokį ir imituoti dainos žodžius. Po tris valandas trukusio renginio dalyvių veidai spindėjo šypsenomis, o aplinkui skambėjo juokas bei plojimai. Po „šventinės“ dalies, visi turėjo galimybę išsikrauti diskotekoje.

Balandžio 29 d. Naujųjų Valkininkų šokių kolektyvas „Manija“ ir jo vadovė Sigita Švedė miestelio gyventojus ir svečius šokio dieną paminėti kvietė prie geležinkelio stoties. Deja, nors visą dieną švietė saulutė, besiruošiant šokti, prapliupo lietus. Šokėjai nepasimetė ir visus susirinkusiuosius pakvietė į stoties pastatą. Smagūs šokiai praskaidrino truputį subjurusią nuotaiką.

Šventėje buvo pademonstruoti ir kartu su svečiais sušokti šokiai nuo lietuvių liaudies iki šiuolaikinių, modernių. Šokio dienos proga kolektyvo nariai, šokio metu sudegintas kalorijas atstatinėjo dovanų gautu maišu saldainių. Ačiū visiems atvykusiems, kartu su šokėjais paminėti jų šventės, geležinkelio stoties darbuotojams už elektrą ir pastogę. Iki kitų pasišokimų!