Pirmą kartą surengtoje akcijoje dalyvavę barai ir restoranai buvo pažymėti specialiu „Susiprask“ lipduku, o kiekvienas į juos užėjęs klientas galėjo gauti specialų vairuotojams skirtą valgiaraštį, kuriame buvo siūlomas didelis specialių nealkoholinių gėrimų ir kokteilių asortimentas. Taip pat buvo supažindinama su „Baudų meniu“ pateikta informacija, kokios sankcijos gresia už vairavimą išgėrus.

Vairuotojo Henriko teigimu, tokia akcija yra labai skatintina, nes pasirinkta bene tinkamiausia vieta: „Barai ir kavinės – tai ta vieta, kur turi būti kalbama apie vairavimą išgėrus. Labai tikiuosi, kad ir pasibaigus žiemai bei nutirpus sniegui, barai ir kavinės tęs akcijas.“ Anot Vilniaus mieste vairuojančio pašnekovo, tokios iniciatyvos turi tapti savaime suprantama norma visiems barams ir kavinėms.

Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio gyventojai bei miestų svečiai buvo skatinami švęsti atsakingai ir nesėsti už vairo išgėrus. Akcijos metu baruose ir kavinėse besilinksminančios draugų kompanijos rinko savo stalo „Pilotus“ – žmones, kurie tą vakarą ryžosi praleisti nevartodami alkoholio ir pasirūpinti saugiu draugų bei artimųjų sugrįžimu namo.

Užsiklijavę akcijos lipduką ir paskelbę nuotrauką socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Pilotai“ galėjo laimėti skrydį oro balionu. Finaliniame akcijos etape didžiausio populiarumo susilaukė Neringai Maliukevičiūtė. Jai ir atiteko šis prizas.

Lietuvos barų ir kavinių asociacijos atstovo Aurelijaus Marudino teigimu, kiekvienas verslas privalo būti socialiai atsakingas, o per šią akciją paaiškėjo, kad alkoholiniais gėrimais prekiaujantys verslininkai suvokia brangią net ir vienos taurelės kainą kelyje.

„Barų bei kavinių savininkų atsiliepimai apie šią akciją – vien tik geri. Kiekvienas iš mūsų suvokiame: jei nevairuojame išgėrę patys, tai bet kada mes, mūsų artimieji ar draugai galime tapti apsvaigusių vairuotojų aukomis. Tikime, kad ši akcija ne vieną vairuotoją atbaidė nuo pagundų pasimėgauti svaigiaisiais gėrimais“, – sakė A. Marudinas.

Iniciatyva „Mūsų stalo pilotas“ siekta atkreipti žmonių dėmesį į pavojingas situacijas ir liūdnas pasekmes, kai už automobilio vairo sėda nuo alkoholio apsvaigęs asmuo. Manoma, kad šios ir panašios akcijos Lietuvos vairuotojus paskatins vis atsakingiau žiūrėti į savo ir aplinkinių žmonių sveikatą bei gyvybę, o dėl apsvaigusių vairuotojų kaltės sukeltų eismo įvykių keliuose vis mažės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją