Savo oficialiame puslapyje REPUBLIC X bendruomenė teigia, norinti paskatinti jaunus žmones tapti aktyviais ir imti pradėti daryti tai, kas leistų sukurti stiprią ir šviesią asmeninę ateitį. „Šiuo metu daugybę paauglių yra apsėsti pop-kultūros, kuri kone visais galimais kanalais šaukia būti laisvais, nevaržomais, negalvoti apie pasekmes, - teigia bendruomenės nariai. – Daugybę jaunų žmonių vartoja alkoholį, vėliau atsikelia nežinomo asmens lovoje su gėdingais prisiminimais. Tai, pasak JAV atliktų tyrimų, gan dažna priežastis kodėl ŽIV sergančiųjų skaičius jaunimo tarpe ir vėl ima kilti aukštyn“.

Nepaisant daugybės reklamų, laidų, video ir istorijų jauni žmonės vis dar privengia apsaugos priemonių. „Kartą viename socialiniame tinkle teko matyti gan populiaraus ir įtakingo blogerio žinutę, teigiančią kad apsaugos priemonės tėra bailių pramanas, o be šių lytinis aktas - daug smagesnis ir efektingesnis, - kalbėjo projekto įkūrėjas Arnoldas Lukas Vaitkūnas, - Tačiau jis net neužsiminė apie esančią riziką užsikrėsti, jei ne AIDS ir ŽIV, tai bent kita, lengvesne venerine liga“.

Balandį surengę fotosesiją, kartu su lietuvių jauna fotografe Emilija Vinžanovaite, bendruomenė pasitelkusi į jaunų ir drąsių savanorių pagalbą sukūrė daugiau nei dešimt plakatų, kuriuose subjektai rodo visiems aiškius ženklus šalia socialinės kampanijos šūkio „Dalinkis menu, o ne ŽIV“.

„Manome, kad atitinkamas socialines problemas reikia pabrėžti atitinkamai aštriais ir galbūt net nemandagiais būdais“, – aiškino socialinės kampanijos koordinatorė Jolita Vaitkutė.