Vilniaus apskrities Kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius DELFI teigė, jog toks elgesys paprastai kvalifikuojamas kaip nedidelis chuliganizmas.

„Gali būti taikoma atsakomybė už nedidelį chuliganizmą. Labai galimas dalykas. (...) Už nedidelį chuliganizmą vežamas žmogus į komisariatą, pagal įvykio vietą. Ir ten visi dokumentai tvarkomi. Mes pasižiūrėsime, kiek tos medžiagos yra, ar mums to užtenka, ar neužtenka“, - sakė V. Černevičius.

Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, nedidelis chuliganizmas – tai „necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį“. Toks elgesys gali užtraukti baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.

DELFI primena, jog pats V. Miltienis tvirtina buvęs išprovokuotas automobilio vairuotojo, esą chuliganiškai vairavusio ir „Vilniaus vandenų“ automobiliui užtvėrusio kelią vienoje iš sostinės gatvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)