Gazuotas vanduo pašalina dėmes geriau nei paprastas

Faktas: tyrimais įrodyta, kad jų veikimas toks pat. Svarbiausias dalykas - išvalyti dėmes kiek įmanoma greičiau audiniu, pamirkytu arba paprastame, arba gazuotame vandenyje.

Drabužių užmerkimas pasūdytame vandenyje sustiprina audinio dažus ir apsaugo nuo nusiskalbimo

Faktas: dažų atsparumu turėtų pasirūpinti drabužių gamintojai. Kartais pertekliniai dažai, kaip kad džinsų atveju, nusiplauna per kelis pirmuosius skalbimus, tačiau jei drabužis toliau dažo visų kitų skalbimų atveju, o jūs skalbiate pagal instrukcijas, kažkas yra ne taip ir jūs nieko negalite padaryti. Arba skalbkite drabužį atskirai, arba grąžinkite į parduotuvę.

Sausas valymas saugesnis, nes audiniai nesudrėksta

Faktas: iš tikro audinys sudrėksta, tačiau ne dėl vandens. Drabužiai yra patalpinami į didžiulį įrenginį ir jame naudojamas skystis, pašalinantis riebalus ir dėmes. Procesas vadinamas „sausu valymu“, nes jame nenaudojamas vanduo.

Naudojant baliklį kartu su skalbimo milteliais skalbiniai būna švaresni

Faktas: geriausias laikas balikliui - penkios minutės po skalbimo pradžios. Jei pilate jo pačioje pradžioje, pakenkiama skalbimo miltelių poveikiui. Šiuolaikinės skalbyklės turi baliklio laikmačius, o senesnėms reikės pakoreguoti laiką patiems.

Džiovinimo automatinėse džiovyklėse metu skalbiniai susitraukia

Faktas: drabužiai susitraukia ne dėl karščio, bet dėl drėgmės trūkumo. Daugumoje šiuolaikinių džiovyklių įrengti jutikliai, kurie sustabdo ciklą, kai pasiekiamas tinkamas drėgmės lygis. Drabužiai susitraukia perdžiovinus. Tiesiog pasirinkite automatinį režimą.

Plaukų lakas padeda išvalyti rašalo dėmes

Faktas: dėmes padeda išvalyti ne lakas, bet alkoholis, kurio yra jo sudėtyje, tačiau naujesnės sudėties lakuose jo nebėra, todėl jie neefektyvūs. Verčiau pamirkykite dėmes alkoholyje.

Daugiau miltelių - švaresni drabužiai

Faktas: daugiau nėra geriau. Daugiau skalbimo miltelių nei nurodyta instrukcijose gali tik pakenkti, ant drabužių gali likti nuosėdų. Visuomet kruopščiai pamatuokite miltelių kiekį ir daugiau naudokite tik tuomet, kai drabužiai labai purvini arba vanduo labai kietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)