„Du kartus per metus visada pašoku išgirdusi miesto priešgaisrines sirenas, kurios leidžiamos profilaktikos tikslais, ir būtų pavojaus signalas rimtos grėsmės atveju. 11.52 val. ir vėl skubėjau įsijungti nacionalinę televiziją ir apie tai parašiau draugui. Pasirodo, jog būdamas Fabijoniškėse jokių sirenų jis negirdi. Smalsumo sumetimais, ėmiau klausinėti kitų pažįstamų. Rezultatai nustebino – sirenas girdėjo tik Centras, Senamiestis bei kai kurie aplinkiniai gyventojai iš Antakalnio ar Žirmūnų, tačiau ir tai ne visi. Ką jau kalbėti apie Baltupius, Lazdynus, Justiniškes, Fabijoniškes, Saulėtekis – tylu“, - rašė ji.

Skaitytoja domėjosi, ar tikro pavojaus atveju informacija taip pat pasiektų tik dalį gyventojų. „Ir dar svarbiau - jei kokybiškai nėra informuojamas net Vilnius, kaip yra su kitų miestų gyventojais?“, - klausė ji.

Apie tai, jog vakar Vilniuje iš tiesų buvo leidžiamos priešgaisrinės sirenos, patvirtino ir PAGD VPPV Visuomenės informavimo ir analizės skyrius. Vis tik, paaiškėjo, kad kol kas dar renkama informacija, ar jas girdėjo visų rajonų gyventojai. „Po kiekvieno priešgaisrinių sirenų patikrinimo atliekama apklausa, ar sirenos veikė gerai, ar buvo girdimos tose vietose, kur jos yra sumontuotos. Civilinės saugos skyriaus darbuotojai apklausia šalia sirenų įsikūrusių įstaigų asmenis, gyventojus. Tuomet situacija analizuojama. Kadangi sirenos buvo įjungtos vakar, dabar vyksta tikrinimo darbai ir duomenų kol kas neturime“, - teigė Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Sandra Trinkūnaitė-Rimkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)