Pirmąją pamoką mokiniai klausėsi mokytojų paskaitos apie pasaulyje ir Lietuvoje populiariausias vaikų skaitomas knygas, apžvelgė stendą, kuriame buvo eksponuojamos šios knygos, prisiminė, kaip vadinasi premijos, skiriamos rašytojams už geriausias vaikams skirtas knygas. Neužmiršti buvo ir knygų iliustratoriai. Be to, moksleiviai buvo mokomi pasirinkti skaitymui knygą, kad nepaskęstų knygų jūroje.

Pamokoje „Mėgstu skaityti“ vaikai pasakojo apie labiausiai patikusią knygą, ją siūlė perskaityti draugams, aiškino, kodėl tą knygą reikėtų perskaityti visiems. Po šios pamokos vėl visi rinkosi aktų salėje į teatralizuotą pamoką „Labas, ką skaitai?“, kurioje jau kiekviena klasė pristatė savo skaitytą knygą, dainavo, vaidino.

Į svečius buvo atvykę ir leidyklos „Nieko rimto“ atstovai, kurie surengė knygų mugę. Joje ir mokiniai, ir mokytojai galėjo įsigyti knygelių, ženkliukų, knygų skirtukų. Leidyklos knygelėmis buvo apdovanoti ir konkurso „Knygos skirtukas“ nugalėtojai. O nominacijų būta įvairių: žaimingiausias, ekologiškiausias, raidiškiausias, kudirkiškiausias...skirtukas.

Diena su knyga, pilna įspūdžių baigėsi, bet skaitymas nesibaigia, nes mokiniai jau ruošiasi kitų metų knygos šventei.