Į jį prasimuš 14 ekipų: po dvi stipriausias grupėse ir keturios iš penkių, užėmusių trečiąsias vietas.

Po varžybų su Olandija Lietuvos krepšininkai išvykoje šeštadienį žais su Bulgarija, o lapkričio 28 dieną vėl Vilniuje, "Lietuvos ryto" arenoje, - su Šveicarija.

A grupės pirmąjį ratą Lietuva baigs 2002-ųjų sausio 23 ir 26 dienomis mačais su Ukraina (išvykoje) ir Turkija (namie). Antrasis ratas prasidės 2002 m. lapkričio 20-ąją.

Be atrankos varžybų žemyno pirmenybių dalyvėmis tapo jų šeimininkė Švedija ir šių metų Europos čempionė Jugoslavija.

Treneris A.Sireika nekreipia dėmesio į specialistų prognozes, jog A grupėje pajėgiausiomis laikomos Europos vicečempionė Turkija ir Sidnėjaus žaidynių prizininkė Lietuva, o į trečią poziciją realiausiai pretenduoja Ukraina ir Bulgarija.

"Rimčiausias tas varžovas, su kuriuo pirmiausia reikia žaisti. Paskui svarbiausias bus kitas priešininkas", - nusistatęs A.Sireika.

Informacija apie olandus, gauta per rinktinės rėmimo fondą, irgi ne ką pagelbėjo: tarp į Vilnių atvykusių varžovų yra tik keturi, anksčiau žaidę ekipoje. Gerokai pasikeitusios olandų ekipos varžybų vaizdajuosčių išvis nėra, nes tokios sudėties ji dar nerungtyniavo.

Bet A.Sireika su savo padėjėjais Gintaru Krapiku ir Valdemaru Chomičiumi į tai reaguoja ramiai: "Nesistengsime rodyti įmantrių kombinacijų, nes jų neįmanoma spėti paruošti. Nubrėžę esmines taktikos kryptis, paliksime laisvės improvizuoti".