Švedų „Volvo“ kompanijos vadovas Hasanas Samuelssonas „Automotive News“ žurnalistui atskleidė, kad ateityje įmonė neketina gaminti prestižinių sedanų, kurie konkuruotų su S klasės Mercedes, Audi A8 ir 7 serijos BMW. Pasak vadovo, tokio automobilio gamyba prieštarautų „Volvo“ kaip itin besirūpinančios gamtosauga kompanijos įvaizdžiui.

Šie žodžiai dar kartą patvirtina Variklių skyriaus departamento viceprezidento Dereko Crabbo žodžius, kad švedų automobilių gamintojai šiuo metu kuria mažesnio darbinio tūrio ir labiau šiuolaikiškus motorus. Pasak specialisto, jei naujuosius „Volvo“ motorus palyginti su kitų kompanijų naudojamais V8 varikliais, pastarieji atrodo lyg dinozaurai.

Švedų markės gamintojai orientuojasi į sparčiai augantį mažų, bet prestižinių kompaktinių hečbekų klasės segmentą. Praeitais metais pasirodęs naujos kartos „Volvo V40“ buvo puikiai įvertintas tiek automobilių specialistų, tiek ir prestižinio kompaktinio automobilio besidairančių pirkėjų. Rinkoje jis konkuruoja su Audi A3, pirmos serijos BMW, A klasės „Mercedes“ ir „Lexus CT200 h“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)