Netrukus JAV ir Didžiojoje Britanijoje eismo stebėjimo sistemos bus privalomos kiekvienoje transporto priemonėje. Šių šalių valdininkai užsimojo priversti visus automobilių savininkus susimontuoti juodąsias dėžes, kurios ne tik įrašys nelaimės aplinkybes, bet ir galės nuolat perduoti informaciją policijai, draudimo bendrovėms ar kitoms įstaigoms.

Vis dėlto į lietuvių automobilius panašūs prietaisai dar tik pradeda skintis kelią. Susisiekimo ministro patarėjas ryšiams su visuomene Ričardas Slapšys užtikrino, kad apie priverstinį tokių prietaisų naudojimą net nesvarstoma.

Vaizdo registratoriai gali turėti papildomą „svorį“ išaiškinant avarijas, bet eismo saugumui jie vargu ar gali turėti įtakos. Ši priemonė neskleidžia jokių perspėjamųjų signalų ir nestabdo automobilio“, - sakė jis.

Kaip dar vieną motyvą, kodėl vaizdo registratorių nebandoma įpiršti visiems vairuotojams, pašnekovas įvardijo abejotiną jų naudą. R.Slapšys atkreipė dėmesį, kad padarytas vaizdo įrašas būtų naudingas, jei kameros objektyvas užfiksuotų visą įvykio eigą. Tačiau jeigu vaizdo registratorius nukreiptas į priekį, o smūgis tenka į transporto priemonės šoną ar užpakalį, nieko nebūtų matyti. Be to, Lietuvoje tokie prietaisai nėra įteisinti kaip oficialios įrodymų rinkimo priemonės. „Vaizdo registratorius gali būti tik papildomas liudininkas, padedantis išaiškinti avarijos aplinkybes“, - sakė Susisiekimo ministerijos atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)