Ten sava „mafija“ ir savos taisyklės: kiekvienas turi landą slėptis nuo šalčio, žino maitinimo valandas ir pasiskirstę hierarchiškai vaidmenimis. Travolta desperatiškai bandė susirasti bendraminčių gaujos tarpe. Kur tau! Didžiulis, amžinai alkanas mergišius, lipantis visiems dvikojams ant rankų ir lendantis į laiptinę prašytis į butus. Visiems piktiems daugiabučio gyventojams parodė slėptuves ir maitinimo vietas. Žodžiu – rakštis gaujos akimis.

Gaudytas dėl žaizdų, šašų ir nuplikimų vargšas katinėlis. Skubėjome į gydyklą. Ten buvo atlikti mikroskopiniai tyrimai, visa gyvūno apžiūra. Uodega kiaurai perkąsta, pūliuoja ir kraujuoja (gydytojai ją gerokai aptvarkė..). Ant viso kūno daugybė šašų ir žaizdų. Baisiausia, kad didžiausi žaizdų kaltininkai ne kiti katinai, mušę vargšą taikų Travoltą, o parazitai – plaukagraužiai retu pavadinimu ir niežinės erkutės, taip pat kažkokios neregėtos. Nei viena, nei kita  žmogui nepavojinga.

Dabar seka ilgas parazitų ir jų sukeltų infekcijų, žaizdų gydymas. Maudymas „Chlorhexidermu“, antibiotikai, uodegos gydymas, vaistukai nuo parazitų.

Kai Travolta pasveiks ir bus kastruotas, niekas jo nė nepažins! Jis bus didžiulis, milžiniškas super katinas. Svarbiausia, kad Travolta visiems draugiškas, kantrus procedūroms (mikroskopiniam tyrimui reikėjo gremžti jo žaizdas, o jis nė cypt, nė drykst!), glostomas minko letenom iš malonumo, šnekus ir protingas. Nebus, kur jo paleisti. Reikės ieškoti namų.

Dabar svarbiausia rasti globą ir viską daryti, kaip gydytojai liepė. Globa labai paprasta. Uodegos patepimas tepalu, 2 k. per dieną suduodama mikstūra (antibiotikas) ir 2-3 k. per savaitę maudymas spec. šampūnu. Maudyti ir mes galime atvažiuoti padėti.

Tiems, kas kankinasi ir negali laukti, visuomet skubame į pagalbą ir tikrai stengiamės kuo greičiau padėti. Deja, mūsų finansinės galimybės tiesiog tragiškos. Todėl labai prašome paramos ligoniukams.

Padėkite Travoltai pasveikti:

1) Reikalinga parama skolai vet. gydykloje padengti – 125 litai (su tyrimais ir krūva vaistų, brangių šampūnų);

2) Parama išlaikymui – 100 litų (rezerve šiam reikalui turime lygiai 0 Lt );

3) Parama būsimai kastracijai ir pakartotiniams (privaloma!) vaistams nuo parazitų – 40 Lt + 48 Lt.

Taip, suma didžiulė. Bet užtat koks katinas! Neįmanoma jo nepamilti iš pirmo žvilgsnio. Ačiū labai!

Informacija: +370 615 58898; +370 689 73782; info@rainiukas.lt („Rainiukas“ VšĮ)