Žmonės, krapštydami pakaušius, suko automobilius atgal ir nedrįso važiuoti keliu į kapinių gilumą.

Prie kapinių tvoros gėlėmis prekiavusios moterys iš karto pastebėjo, kad daugelis automobilių apsisuka, o jais atvykusios šeimos kulniuoja keliu, nešdamos kapaviečių tvarkymui reikalingus įrankius ir žemės maišus.

„Neįtikėtina, bet gėlininkės pasakojo, kad metaliniai varžtai ant kelio buvo pabirę kupetėlėmis. Gal važiavo kokia nors mašina, vežėsi medsraigčius ir šie pabiro?“ – svarstė Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros poskyrio vedėja Zita Stankienė.

Kapinių lankytojai sekmadienį baiminosi medsraigčiais subadyti automobilių padangas, todėl ir suko mašinas atgal.

Išbarstytus medvaržčius netrukus puolė rinkti gėlių prekeivės.

„Gal pabiro žmonėms, kurie juos vežėsi kokiai nors tvorelei paremontuoti? Maža ką – kapinėse darbų daug. Žmonės – ūkiški, gal jie ir vežasi ką nors“, – savo versiją kėlė Kapinių priežiūros poskyrio vedėja.

Kapines prižiūrinti įmonė takus šlavė dar pirmadienį.

„Kai apie tai sužinojome, nusiuntėme traktorių, kad nušluotų takus“, – aiškino Z.Stankienė.

Šiuo metu vyksta remonto darbai ir kelias Joniškės kapinių link nuo miesto centro pusės yra neįveikiamas. O kapinių prieigos dėl kelio remonto darbų taip pat yra iškasinėtos.

„Sunku kapus pasiekti automobiliais. Tačiau aš nemanau, kad kažkas elgėsi bjauriai ir specialiai tai padarė. Nors ką čia žinosi“, – kalbėjo poskyrio vedėja.

Į kapines dažnai važiuoja priežiūros darbus vykdančios įmonės mašinos, šiukšliavežė.

„Negaliu pasakyti, kas čia kaltas. Mes tai tikrai medvaržčių nebarstėme. Tik surinkome“, – teigė Z.Stankienė.

Kapinių priežiūros poskyrio vedėja tikino, kad kapinių sargui teks sekti, ar „diversija“ kapinėse nepasikartos.

„Mes čia matome tokių sutapimų. Kapinės yra rimta vieta, o atsitinka didžiausių kuriozų. Gal kas nors su karučiu vežė medsraigčius ir pametė?“ – svarstė Z.Stankienė.