Šiuo metu dauguma vairuotojų turi juodos, pilkos, sidabrinės arba mėlynos spalvos automobilių, rodo Autogidas.lt apklausos rezultatai. Net 80 proc. vairuotojų teigia, kad jiems spalva yra svarbi, kad jie žino, kokių spalvų automobilių tikrai nenorėtų, dar penktadaliui respondentų spalva itin svarbi ir rinkdamiesi automobilį jie visada būna apsisprendę, kokios spalvos norėtų.

Apklausos rezultatai atskleidė, kad lietuviai vairuotojai teikia pirmenybę tamsiems automobiliams (šviesūs ar ryškiaspalviai priimtini vos 25 proc. apklausos dalyvių). Pagrindinis argumentas – tamsiaspalviai automobiliai atrodo solidžiau, prabangiau nei šviesūs. Taip pat, vairuotojų teigimu, jei automobilis tamsus, ne taip matosi rūdys.

Tie, kurie teikia pirmenybę šviesiems automobiliams, teigia, kad ant šviesių automobilių purvas ir įvairios dėmės ne taip matosi, netgi įbrėžimai ar nedideli įlenkimai ne taip rėžia akį.

Rožinė – labiausiai vairuotojams nepatinkanti automobilių spalva, būtent tokios spalvos transporto priemonės nenorėtų dauguma Autogidas.lt respondentų. Taip pat itin nemėgstami geltoni, violetiniai, rudi, žali ir smėlio spalvos automobiliai.

Autogidas.lt statistika rodo, kad šiuo metu Lietuvoje didžiausia pilkos ir sidabrinės (25 proc.), mėlynos (18 proc.), juodos (14 proc.), žalios (10 proc.) ir raudonos (8 proc.) spalvos automobilių pasiūla. Palyginti su Europoje ar pasaulyje dominuojančiomis spalvomis, Europoje daugiausia juodų, baltų ir pilkų automobilių, o pasaulyje pirmoje ir antroje vietoje – šviesesni automobiliai (baltos ir sidabrinės spalvos). Populiariausias automobilių spalvas Europoje ir pasaulyje matysite žemiau pateiktuose grafikuose.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)