Galite pamanyti, kad šie patarimai neveiksmingi. Taip, jų pagrindas – manipuliacija ir žaidimas žmonių emocijomis. Būtų smagu mokėti pavergti bet kurio nusižiūrėto vyruko širdį be tokių žaidimų. Tačiau realiame gyvenime be jų neapsieisite.

Kartais būna, kad pusę metų kartu gyvename, kvėpuojame tuo pačiu oru, kvailiojame, plepame, flirtuojame su kažkuo, tačiau rezultato nėra. Jei jums yra taip nutikę, šie 5 patarimai pasirodys tarsi dovana iš dangaus. Tai ne juodoji magija ar burtai, priversiantys žmogų įsimylėti jus prieš savo valią. Tai patarimai, kurie paskatins žmogų jumis susidomėti. Argi tai blogai? Tikriausiai ne.

1. Dažnai šmirinėkite aplink, bet būkite nepasiekiama.

Kuo daugiau laiko praleidžiame bendraudami su kokiu nors žmogumi, tuo labiau mes jam patinkame, teigia amerikietis žmonių elgesio ekspertas David Lieberman. Jis teisus. Atlikti tyrimai parodė, kad bet koks pasikartojantis veiksmas mums tampa priimtinesnis už nepasikartojantį. Ši taisyklė negalioja tik tada, jei mūsų pirminė reakcija į daiktą ar reiškinį yra neigiama. Todėl nuo pat pradžių būkite aktyvi, nebijokite įkyrėti, prisigalvokite įvairiausių priežasčių pabūti kartu, tačiau neprisileiskite per arti.

O dabar sukaupkite dėmesį, nes laukia sudėtingesnė dalis. Kai manysite, kad žmogus jums palankus, pradėkite rodytis rečiau. Paskui dar rečiau, o galiausiai beveik išnykite iš jo akiračio. Jūs sėkmingai įgyvendinote “trūkumo taisyklę”.

Visi žinome, kad žmonės nori to, ko negali gauti. Jei esate lengvai prieinama, sumažinate savo vertę. Jei kasryt užvėrus namų dalis reikėtų perlipti per deimantų krūvą, jūs į juos nebežiūrėtumėte kaip į brangakmenius, ar ne? “Trūkumo taisyklė” sukelia norą kompensuoti trūkumą. Šmirinėkite aplink, o paskui dinkite iš akiračio – jis norės jūsų, jūs jam patiksite.

Patikti – labai svarbu. Mes dažnai šnekame apie “chemiją”, aistrą, seksualinį potraukį, meilę, tačiau retai minime žodį “patikti”. Skirtingi žmonės negali ilgai žavėtis vienas kitu. Partneryje mes ieškome panašumų. Mes nemėgstame būti su žmonėmis, kurie mums nepatinka, tai kodėl taikstytis su nepatinkančiu meilužiu? Ilgalaikių santykių pagrindas – ne meilė, o tai, ar žmogus jums patinka kaip asmenybė. Jei eisite į pasimatymą su panašiai atrodančiu žmogumi, tikimybė įsimylėti padidės keturis kartus!

“Mano draugė visiškai sutiko su šia nuomone,” – pasakoja knygos autorė Tracey Cox. ”Ji pateikė savo sesers ir jos vyro pavyzdį. Iš pradžių nesupratau, kuo jie panašūs. Sesuo – strazdanota blondinė, o jos vyras – indas. Draugė paaiškino, kad iš pirmo žvilgsnio panašumų nesimato, tačiau jų veido sandara ir proporcijos beveik nesiskiria. Vyro mama per vestuves palaimino porą sakydama – “Būsite laimingi, nes esate labai panašūs.”

2. Nelepinkite. Tegul lepina jus.

Jei kam nors padarome ką nors malonaus, mūsų savijauta gera dėl dviejų priežasčių: didžiuojamės savimi ir jaučiame šiltus jausmus pamalonintam žmogui. Kad nebūtų gaila pastangų ir išlaidų, imame įtikinėti save, koks nuostabus tai žmogus ir kad jis to nusipelno.

Rezultatas: dar smarkiau susižavime šiuo žmogumi. Kai kas nors gero padaroma mums, jaučiamės pamaloninti. Tačiau atsiranda ir daugiau emocijų. Ne visos jos geros. Atsiranda spaudimas pateisinti nuostabaus žmogaus, nusipelniusio tokios dovanos, vardą. Ką jau kalbėti apie pareigą atsilyginti. Supratote esmę? Kai esame įsimylėję, trokštame pamaloninti ir palepinti savo meilės objektą. Verčiau padarykite taip, kad lepintų jus.

3. Nevenkite žiūrėti į akis.

Harvardo psichologas Zickas Rubinas nusprendė išsiaiškinti, ar nuo mūsų susižavėjimo žmogumi priklauso, kaip ilgai bendraudami žiūrime jam į akis. Jis nustatė, kad įsimylėjėliai vienas į kitą spokso 75% laiko ir pasyviau reaguoja, jei kas nors nori įsiterpti. Paprastai per pokalbį žmonės vieni kitiems į akis žiūri 30-60% laiko. Taigi, Rubino eksperimento rezultatas akivaizdus: kuo labiau žmonės įsimylėję, tuo daugiau žiūri vienas kitam į akis.

Kai kurie psichologai naudojasi šiuo metodu, norėdami išsiaiškinti, ar poras sieja stiprūs jausmai. Šia informacija galime nesunkiai pasinaudoti, jei siekiame, kad mus kas nors įsimylėtų. Jei į žmogų žiūrėsite maždaug 75% laiko, į jo smegenis nusiųsite apgaulingus signalus. Smegenys žino, kad kai paskutinį kartą kažkas taip ilgai spoksojo, tai buvo meilė. Todėl jos galvoja: „Aha, tikriausiai mes irgi įsimylėję šį žmogų“ ir pradeda išskirti feniletilaminą (PEA). Tai cheminis amfetamino brolis, kuris saugomas smegenyse nuo pirmojo įsimylėjimo.

Dėl PEA kaltės mums prakaituoja delnai, vartosi skrandis, padažnėja širdies plakimas. Kuo daugiau PEA cirkuliuoja jūsų susižavėjimo objekto kraujyje, tuo daugiau šansų, kad jus įsimylės. Negalite priversti įsimylėti žmogaus, kuriam esate visiškai neįdomus (visų pirma, jis neleis jums 75% laiko žvelgti į akis), tačiau šiuo metodu galite pagreitinti PEA gamybą. Pabandykite. Rezultatais jus nustebins. Kai jūsų susižavėjimo objektas šalia, sukurkite sklandančios meilės pojūtį, ir galiausiai jis patikės, kad yra įsimylėjęs!

4. Nesidairykite į šalis.

Dar vienas svarbus Rubino tyrimo atradimas: įsimylėjusios porelės pasyviau reaguodavo į aplinkos trukdžius. Jei ir jūs taip elgsitės, žmogus, kuris dar nėra jūsų įsimylėjęs, pradės manyti, kad yra, ir jo kraujyje ims cirkuliuoti PEA. Santykių ekspertė Leil Lownes šį metodą vadina “lipniomis akytėmis”. Nenuleiskite nuo žmogaus akių, net jei jis baigė kalbėti ar kas kitas įsiterpė į pokalbį. Po trijų keturių sekundžių lėtai, tarsi negalėdama atitraukti akių, nusukite žvilgsnį į šoną.

Šis patarimas gali neatrodyti labai veiksmingas, tačiau išbandykite ir įsitikinkite. Jei esate per daug drovi, kad atvirai spoksotumėte, “lipnių akyčių” žaidimą galite pakeisti kitu – “kamuolio mušinėjimu”. Trumpai pažvelkite į įsiterpusį žmogų, bet vos jam baigus sakinį vėl įsistebeilykite į gundymo objektą. Taip duosite suprasti, kad jums daug įdomiau, ką kalba jis, o ne kitas žmogus.

5. Žaiskite akimis.

Visi žinome, kaip atrodo aistros kupinos akys. Jos pasikeičia, kadangi išsiplečia lėliukės. Tyrimų duomenimis, išsiplėtusios lėliukės – svarbios informacijos šaltinis. Mes negalime sąmoningai kontroliuoti lėliukių. Dėl to ir sakoma, kad akys nemeluoja. Tačiau galite sukurti tinkamas sąlygas, kad lėliukės padidėtų. Pirmiausia, prigesinkite šviesą. Mūsų lėliukės tamsoje išsiplečia. Štai kodėl romantiškuose restoranuose vakarieniaujama prie žvakių šviesos. Prieblandoje mūsų veidai yra patrauklesni dar ir todėl, kad padidėja lėliukės.

Mokslininkai atliko nedidelį eksperimentą. Vyrams buvo parodytos dvi identiškos tos pačios moters nuotraukos. Skyrėsi tik vienas dalykas: vienoje nuotraukoje lėliukės buvo didesnės nei kitoje. Vyrams dukart labiau patiko moteris su didesnėmis lėliukėmis. Toks pat eksperimentas buvo atliktas ir su vyro nuotraukomis. Rezultatas buvo toks pat.

Mūsų lėliukės išsiplečia, kai žiūrime į tai, kas mums patinka. Tai vėlgi galima įrodyti pasitelkus nuotraukas. Vyrams buvo paduota krūvelė niekuo neišsiskiriančių nuotraukų, tarp kurių mokslininkai įkišo vieną nuogos moters fotografiją. Buvo fiksuojama lėliukių reakcija. Visų vyrų lėliukės, pamačius minėtą nuotrauką, išsiplėtė. Tai reiškia, kad mūsų lėliukės padidėja, kai žiūrime į tai, kas mums patinka. Kad išsiplėstų jūsų lėliukės, koncentruokite dėmesį į tą žmogaus bruožą, kuris jums labiausiai patinka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją