Per tris šių metų mėnesius uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai surašė 530 protokolų dėl neleistinoje vietoje kiemuose pastatytų mašinų.

Dažniausiai gyventojai skundžiasi, kad kaimynai automobilius palieka ant šaligatvių, žolynų, žaidimų aikštelių, užstato takus.

„Kai kuriuose kiemuose labai trūksta vietos mašinoms statyti. Tačiau palikti automobilių ant žaliosios vejos vis tiek negalima. Reikia atpratinti tai daryti“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Trečiadienį, vykdant patikrinimus, ar nėra rūkoma mokyklų teritorijose, buvo užfiksuoti keturi pažeidėjai, kurie mašinas paliko ant žaliosios vejos greta „Žemynos“ gimnazijos esančio daugiabučio namo kieme.

Pasak V.Valio, tarp pažeidėjų buvo ir mokinių, kurie į pamokas atvažiuoja automobiliais.

Už neleistinoje vietoje paliktą mašiną gresia bauda nuo 100 iki 200 litų. Asmeniui, kuris prasižengė pirmą kartą, taikomas administracinis nurodymas. Per dešimt dienų jis gali susimokėti pusę minimalios baudos.

„Reaguojame ir į gyventojų skundus, ir patys organizuojame patikrinimus. Vieni gyventojai piktinasi, kad mašinos paliekamos neleistinose vietose, kiti – kad fiksuojame pažeidimus“, – teigė vedėjas.

V.Valys atkreipė dėmesį, kad dabar ledai pajudėję – žmonės pradėjo rūpintis savo kiemais, bando plėsti aikšteles.