Mia: esu atidi vairuotoja

Vilniuje BMW automobilį vairavusiai atlikėjai buvo nustatytas 1,03 promilės girtumas, o dar prieš dvi dienas ji DELFI teigė esanti drausminga ir dėmesinga vairuotoja. „Visada praleidžiu pėsčiuosius per perėją, stengiuosi automobilį užleisti į mašinų eilę“, - tada pasakojo atlikėja.

Ji tikino vairuodama 10 metų iki šiol nepatyrusi nė vienos avarijos: „Spjaunu tris kartus per petį – neteko patirti nei vienos avarijos. O iš tikrųjų važinėju labai daug. (...) Aš vairuoju labai atidžiai ir visada bandau nuspėti, ką darys kiti vairuotojai. Jeigu jie nerodo posūkio, aš vis tiek matau, kad jie suks.“

Vilija Pilibaitytė
Aš bijau pilotuoti lėktuvą, todėl niekada nesėsčiau už lėktuvo vairo. Jeigu matai, kad negali, tai nevairuok, nes pridarysi ir sau ir kitiems problemų.
Moters teigimu, rimta saugaus eismo problema – „iš po žiemos į gatvę pagrybauti išlendantys grybukai“. Anot jos, seni vairuotojai kelia nemažai problemų, kadangi nemato kelio ženklų. „Jie vairuoja kartais net per daug atsargiai, todėl sudaro avarines situacijas. Ypatingai jie atsiranda po žiemos, kai nutirpsta sniegas. Aš nieko prieš, kad jie vairuoja, bet gal žmonės turėtų patys suprasti, kiek jie gali vairuoti“, - apie garbaus amžiaus vairuotojus kalbėjo V. Pilibaitytė.

Ką tik gavę vairuotojo pažymėjimą, į policijos akiratį patekusios dainininkės nuomone, taip pat vairuoja nesaugiai. Anot jos, šviežiai iškepti vairuotojai savimi pasitiki, bet vien tik pasitikėjimo esą neužtenka.

V. Pilibaitytė įsitikinusi, kad vairuotojui kiekvieni metai suteikia vis daugiau patirties, todėl „su metais pradedi kitaip žiūrėti į vairavimą“.

Dainininkės teigimu, vairavimas – ne kiekvienam. Ji savo draugams, kuriems ilgai nepavyksta išlaikyti vairavimo egzamino, prie vairo sėsti nepataria. Moteris prasitarė, kad žmonės, bijantys vairuoti, to paprasčiausiai turėtų nedaryti. „Aš bijau pilotuoti lėktuvą, todėl niekada nesėsčiau už lėktuvo vairo. Jeigu matai, kad negali, tai nevairuok, nes pridarysi ir sau ir kitiems problemų“, - patarė pašnekovė.

Teigti, kad vyrai vairuoja geriau, jos manymu, negalima. Kadangi jai yra tekę matyti tiek prastai vairuojančių moterų, tiek ir vyrų.

A. Butkus: tokių dalykų būti negali

Tuo tarpu šokėjas Andrius Butkus, paprašytas įvertinti žinomų žmonių polinkį vairuoti išgėrus, tikino, kad įžymybės privalo sulaukti tokios pat atsakomybės, kaip ir eiliniai vairuotojai. Jis įsitikinęs, kad prie vairo neblaivus sėda tik išprotėjęs.

A. Butkus neblaivius vairuotojus teigė vertinantis tik neigiamai. Jo manymu, įkaušusio reakcija nėra tokia greita, todėl iki rimtos nelaimės – tik vienas žingsnis: „Kaip kitaip gali vertinti – tik neigiamai. Tokių dalykų negali būti. Nesvarbu, kad tu savo mašiną gali sudaužyti, bet tu gali partrenkti žmogų. Išgėrusio reakcija nėra tokia gera.“

Pašnekovas DELFI teigė, kad išgėrusiems vairuotojams numatytos baudos yra adekvačios įvykdytam prasižengimui.

Žinomi žmonės, pasak A. Butkaus, privalo už nusižengimą atsakyti taip, kaip ir eiliniai vairuotojai. „Nesvarbu, kokios tavo pareigos, visiems teismas yra toks pat. Ta pati bausmė ir tas pats įstatymas galioja visiems. Aš manau, kad tai jiems (įžymybėms – DELFI) yra gera pamoka. Išprotėjusiu turi būti, kad tą darytum (vairuotum išgėręs – DELFI).