Šis investicinis projektas buvo Vladimiro Romanovo verslo dalis. Balandžio pradžioje V. Romanovas pareiškė, kad žlugus Ūkio bankui, jis atsisakė viso savo turto. Jo kapitalas buvo vertinamas 500 mln. dolerių (1,3 mlrd. litų). Dalis šių pinigų, paties V. Romanovo teigimu, buvo investuota Baltarusijoje.

Lietuvos įmonė žadėjo šiam projektui skirti 250 mln. eurų (850 mln. litų) ir rekonstruoti stadioną pagal Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) standartus, pastatyti prekybos bei kultūros kompleksą, du viešbučius ir biurų pastatus. Stadiono atidarymas buvo planuojamas dar 2010 metais.

Kai projektas žlugo, V Romanovas apkaltino Baltarusijos valdžią vilkinant projekto patvirtinimą. Kovo pradžioje verslininkas pareiškė ketinantis teismo keliu susigrąžinti lėšas, išleistas šio projekto įgyvendinimui, jeigu su valdžia Minske taip ir nepavyks susitarti.

„Kaip galima tęsti projektą, jeigu jo mums nesuderina? Jau kiek metų jūsų valdžia mus ignoruoja“, - tuomet skundėsi V. Romanovas, atsakydamas į klausimą, ar ketina toliau tęsti projekto „Stadium“ įgyvendinimą. Jis teigė „pasamdęs advokatus, kad jie parengtų dokumentus ieškiniui tarptautiniame teisme“. „Baltarusijoje išleidau 30 mln. dolerių (79 mln. Lt), bet negavau to, ko norėjau“, - kovo pradžioje sakė V. Romanovas.

„Stadium“ direktorius Antanas Šiuša patikslino, kad „visi dokumentai, skirti Tarptautiniam arbitražo teismui Stokholme, jau parengti“. „Jie bus nusiųsti, kai tik nurodys ponas Romanovas“, - pridūrė jis.

Priminsime, kad didžioji šių pinigų dalis buvo skirta futbolo klubo „MTZ-Ripo“ išlaikymui. Šį futbolo klubą V.Romanovas gavo kaip priedėlį prie savo investicinio projekto.

Šiuo metu V. Romanovas ketina parduoti jam priklausančias Škotijos futbolo klubo „Hearts“ akcijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)