Nemokama automobilių techninės būklės patikra, figūrinio važiavimo varžybos, kelių policijos technikos pristatymas, eismo įvykio ir specialiųjų tarnybų veiksmų imitacija – visa tai laukė klaipėdiečių prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ ( Taikos pr. 61).

14 val. prasidėjusioje tradicinėje šventėje dalyvavo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos kunigas, Klaipėdos apskrities VPK kapelionas Vilius Viktoravičius, Kelių policijos biuro pareigūnai, bendrovės „Klaipėdos regiono keliai“, Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties, Klaipėdos techninių apžiūrų centro „Transkona“, valstybinės įmonės „Regitra“ Klaipėdos filialo darbuotojai ir Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai.

Šios saugaus eismo šventės metu buvo galima susipažinti su kelių policijos technika – tarnybiniais motociklais, mobiliąja greičio matavimo įranga, o mobiliajame patikros poste specialistai nemokamai tikrino automobilių šviesas, stabdžių sistemą. Visi vairuotojai taip pat galėjo patikrinti savo gebėjimus figūrinio važiavimo varžybose – geriausiai ir tiksliausiai užduotis atlikę vairuotojai buvo apdovanoti prisiminimo dovanomis.

Vėliau prie „Akropolio“ buvo imituojamas eismo įvykis, kurio metu žiūrovai pamatė, kaip į jį reaguoja visos specialiosios tarnybos – kelių policija įformina eismo įvykį, priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai išvaduoja iš automobilio nukentėjusiuosius, o greitosios medicinos pagalbos stoties medikai suteikia pirmąją medicininę pagalbą.

Balandžio 6-oji, Tarptautinė saugaus eismo diena, Lietuvoje minima nuo 2006 metų.

Mero gelbėjimo operaciją žiūrėkite žemiau patalpintame vaizdo siužete (nuo 3 min.)