„VIKO dienos 2013“ – tai visą savaitę truksiančių, kupinų kūrybiškumo, naujovių, nuotykių ir netikėtumų, renginių maratonas, kaip ir kasmet sukviesiantis Vilniaus kolegijos studentus bendriems projektams, pramogoms ir bendravimui.

„VIKO dienos 2013“ metu startuoja ir jungtinis projektas „Įveik save 2x!”, kurio iniciatoriai – patys Vilniaus kolegijos studentai. Projektas kvies drąsius studentus pasiryžti ir įveikti save du kartus, t.y. priimti du iššūkius.

Pirmasis iš jų – kraujo donorystė. Vilniaus kolegija, nuolat bendradarbiaudama su VšĮ „Nacionaliniu kraujo centru“, šį kartą gerą darbą padaryti ir savo baimę įveikti pakvies būtent šio projekto metu. Aktyvūs neatlygintinos kraujo donorystės renginių iniciatoriai ir dalyviai – Vilniaus kolegijos studentai – ragins savo bendruomenės narius nelikti abejingais ir ištiesti pagalbos ranką sunkiai sergantiems Lietuvos ligoninių pacientams.

Nuolatinis neatlygintinos kraujo donorystės renginių iniciatorius, VIKO dienų Sveikatos priežiūros fakulteto laisvalaikio komiteto koordinatorius Džiugas Baltrušaitis ne tik pats dovanoja kraujo, bet skatina prie šios kilnios misijos jungtis ir savo draugus bei dėstytojus. ,,Nuo mažens norėjau padėti žmonėms. Kiek beieškau laimės pats, ją vis randu kitų žmonių šypsenose ir niekas manęs taip nedžiugina kaip pagalba artimui, žinojimas, kad jis laimingesnis mano dėka.

Todėl mano didžiausia siekiamybė yra pradžiuginti kitą žmogų, paskatinti jį šypsotis ir pasistengti, kad jis jaustųsi komfortabiliai ir saugiai. O visa tai juk nereikalauja didelių pastangų. Donorystė - pagalbos kelias iš širdies į širdį. Svarbu rūpintis ir tuo, kurio nėra šalia, bet jam mūsų pagalba gali būti gyvybiškai svarbi. Dabar supratau, kad daryti gera – mano kelias į laimę, o gyvybė – didžiausias turtas, kuriuo galiu pasidalinti“, – pasakoja Džiugas.

Pirmąjį iššūkį priimti ir neatlygintinais kraujo donorais tapti bus galima:

Balandžio 8 d. VIKO Ekonomikos fakultete, Naugarduko g. 5, 10-14 val.

Balandžio 10 d. VIKO Sveikatos priežiūros fakultete (kartu su Dizaino ir technologijų fakultetu bei Menų fakultetu), Didlaukio g. 45, 10-16 val.

Balandžio 12 d. VIKO Verslo vadybos fakultete, Didlaukio g. 49, 10-14 val.

Antrasis projekto iššūkis – „LABAS nuotykių parkas“, kurio medžiuose savo jėgas išbandyti kviečia įmonės „UNO Parks“ atstovai. „Pritariame studentų iniciatyvai ir manome, jog mūsų dovana bus puikus kolegijos renginių akcentas, paskatinsiantis aktyviai tuose renginiuose dalyvauti, komandiškai dirbti ir pramogauti, o taip pat ir tapti kraujo donorais“, - tikisi įmonės vadovas Marijus Krasnickas.

Galimybę pademonstruoti savo jėgas „LABAS nuotykių parko“ trasose gaus visi, neatlygintinai dovanoję kraujo arba atskirai šiam tikslui susibūrusios Studentų atstovybių komandos, sudarytos iš penkių narių. Gausiausiai ir geriausiai pasirodę, abu projekto iššūkius priėmę dalyviai bus apdovanoti ir tikrai turės ką prisiminti.

Džiuginančios ir neišsenkančios studentų iniciatyvos, kuriant geresnę ir šviesesnę visuomenę, visuomet laukiamos – tai ne tik galimybė jauniems žmonėms burtis ir dirbti kartu, bet ir paskata bet kuriam iš mūsų pagalvoti apie tai, ką patys nuo savęs padarome, kad gyventi būtų geriau. Ne veltui yra sakoma, jog norint ką nors pakeisti, pirmiausia reikia pradėti nuo savęs. Jeigu kiekvienas taip mąstytų, šypsenų kasdien matytume kur kas daugiau!

Daugiau informacijos: Irma Pimpičkaitė, mob.tel.: 8 640 46994