Paplitusios priežastys, kodėl jūsų sportavimas neatneša rezultatų.

Kiekybė, ne kokybė

Apsižvalgykite aplink sporto salę (jei dar nemetėte į ją vaikščioti) ir pastebėkite, kiek žmonių čia atėjo išties pasportuoti. Nuostabu, kiek žmonių iš tikro tik klaidžioja be tikslo, nerūpestingai eina ant bėgimo takelio skaitydami knygą, kilnoja tokius lengvus svorius, kad nei plaukelis nesukruta ant galvos, ar tiesiog nuobodžiauja. Nemažai žmonių į sporto klubą eina iš įpročio, automatiškai ten praleidžia kažkiek laiko ir tuomet keliauja namo ar į darbą.

Jei esate vienas tų žmonių, paklauskite savęs: „Ką noriu iš viso to gauti?“ Jei norite rimtų rezultatų, jums reikia rimto sporto. Tai nereiškia, kad negalite mėgautis juo. Tačiau tai reiškia, kad jums reikės susitelkti į tai, ką darote, ir pagerinti kiekvieno judesio kokybę. Pradėję sportuoti turėdami tikslą ir kaskart siekdami vis daugiau pamatysite, kad jūsų treniruotės trunka mažiau laiko, o rezultatai geresni.

Treniruočių pervertinimas

Daugelis besitreniruojančiųjų pernelyg dosnūs vertindami savo treniruočių intensyvumą ir laiką. Todėl geriausia užsirašinėti, kiek laiko treniravotės. Be to, nemažai žmonių klaidingai mano, kad jei jie sportuoja vidutiniu tempu trisdešimt minučių, jie sudegina be galo daug kalorijų ir riebalų. Deja, ne viskas taip paprasta. Nors treniruojantis deginamos kalorijos, ir nuolatinis sportas yra vienas geriausių būdų numesti svorio, sunku netekti kūno riebalų vien tik sportuojant. O tai primena mums apie kitą klaidą...

Mitybos nuvertinimas

Daugelis žmonių linkę neigti tai, ką jie valgo, ypač - suvartojamo maisto kiekį. Jei tikrai norite numesti svorio, jums reikia būti sąžiningiems su savimi apie tai, ką dedatės į burną ir kaip tai padeda ar neleidžia siekti svorio numetimo tikslų. Įpraskite užsirašinėti, ką valgote.

Klaidingi pratimų tipai

Iš kur sužinojote savo dabartinę treniruočių seką? Stebėdami kitus žmones sporto klube (kurie galbūt sportuoja neteisingai)? Iš draugų, kolegų, interneto, TV, laikraščio, naujausių tyrimų, o gal penktos klasės fizinio lavinimo mokytojo? Jūsų treniruotės nulemia jūsų rezultatus. Kad sužinotumėte, ką jums reikėtų daryti, geriausia dirbti su profesionaliu treneriu.

Nesikeičiančios treniruotės

Kai diena iš dienos atliekate vieną ir tą patį dalyką, tampate labai įgudę. Sporte tai vadinama adaptacijos principu. Tai reiškia, kad mes tobulėjame darydami tą patį pratimą vėl ir vėl. Tai puiku siekiant sporto rezultatų, tačiau ne itin gerai, kai norime numesti svorio ar padidinti ištvermę.

Jei visuomet treniruositės taip pat, tokį pat laiko tarpą, galiausiai ateis plato fazė, kur nematysite jokių pokyčių. Vienas būdų, kaip išvengti plato fazės - keisti treniruotes kas kelias savaites ar mėnesius. Galite pakeisti treniruočių tipą, trukmę, kilnojamų svarmenų kiekį, pakartojimų skaičių. Štai kodėl profesionalūs atletai ne sezono metu pakeičia savo programas.

Netinkamos formos ar technikos naudojimas

Esminis dalykas - išmokti tinkamai sportuoti siekiant gauti rezultatų. Neteisinga forma ar technika gali nulemti traumas, skausmą. Norint išmokti tinkamos technikos, geriausia pradėti sportuoti su asmeniniu treneriu.

Nerealistiški tikslai

Taigi kokie jūsų tikslai? Ar jie realistiški? Jei jūsų tikslas - būti naujuoju čempionu, ir jūs turite tik pusvalandį per dieną treniruotis, arba jei norite numesti dešimt kilogramų per mėnesį... Na, ar tai realistiška? Vėlgi, jums reikia sąžiningai įvertinti savo gebėjimus, pasiryžimo lygį, gyvenimo būdą. Jums reikia nusistatyti tinkamus tikslus pradžiai ir vėliau juos atitinkamai koreguoti.

Klaidingas rezultatų matavimas

Nemažai žmonių mano, kad jų treniruočių sistema neveikia, nes jie tiesiog matuoja klaidingus rezultatus. Žvelgiant į svarstykles neretai galima nusivilti, kadangi riebalus pakeičia raumenys, tačiau svarstyklės nepateikia duomenų apie kūno sandarą.

Geriau sekti širdies darbą, distanciją, kurią galite įveikti per tam tikrą laiką, svarmenų dydį arba net tiesiog užsirašyti, kaip jaučiatės kiekvienos dienos pabaigoje. Daugelis treniruočių privalumų yra ne taip paprastai pamatomi veidrodyje - tai tokie dalykai kaip cholesterolio lygis, kraujo spaudimas, ir net gera nuotaika.

Venkite šių itin paplitusių klaidų ir džiaukitės gerais rezultatais!