Studentai siekia atkreipti visuomenės dėmesį į vis labiau aštrėjančią padėtį keliuose. Kasdien avarijų skaičius, auga tiek Šiauliuose, tiek visoje Lietuvoje.

Ši eisena, tai prevencinė priemonė, kuria studentai savo iniciatyva stengiasi parodyti, kad jiems rūpi visuomeninės problemos. Šiaulių universiteto studentai sumanė surengti teatralizuotą eiseną žmonių budrumui keliuose pažadinti.

Vairuotojai bei pėstieji bus skatinami elgtis atidžiau. Eisenos metu dėmesį kaustys nešamas karstas, kuris kaip labai aiškus priminimas kiekvienam tarytum pakuždės į ausį: „skubėk, skubėk ir atsigulsi į mane pirmas!“

Šalia jo eis „gyvi numirėliai“, kurie simbolizuos gausių avarijų aukas. Juos seks žmonės suvienyti bendros problemos ir skausmo dėl tariamos artimo netekties, kuri bet kurią dieną gali tapti šiurpia realybe.

Pagrindinė socialinės akcijos mintis ne gąsdinti žmones, o juos šiek tiek šokiruoti, kad sukrėsti lengvo šiurpuliuko nuo matytų vaizdų, jie vaikščiotų plačiau atmerktomis akimis.

Studentų tikslas yra priminti, kad nevalia vairuojant rūkyti, dažytis ar kalbėti telefonu. Taip pat, kad vairuotojams nederėtų sėsti prie vairo išgėrus, esant pervargimui ar dėl kitų priežasčių, trukdančių vairuoti atsakingai.

Visą šį reginį dar labiau paryškins fone skambanti gedulinga muzika, kuri sukurs atitinkamą nuotaiką renginio metu.

Šiaulių universiteto humanitarai ne tik patys aktyviai dalyvaus eisenoje, bet ir maloniai kviečia visus norinčius bei neabejingus šiauliečius jungtis kartu prie šio tylaus, bet iškalbingo protesto būsimoms autoavarijoms išvengti.

Bus renkamasi 11 val. prie fontanų Šiaulių bulvaro gale (netoli turgaus), iš kur draugiškai visi judės link Povilo Višinskio monumento.