Ugnies stichija reguliuoja virškinimo procesų intensyvumą, medžiagų apykaitą ir atlieka valymo funkciją, deginant kalorijas ir šalinant toksinus. Oro stichija reguliuoja nervų ir kraujotakos sistemų darbą, peristaltiką.

Susilpnėjus šios stichijos įtakai, organizme sulėtėja energijos tėkmė. Už visų skysčių cirkuliaciją atsakinga Vandens stichija – vanduo vėsina ir valo kūną. Nenuostabu, kad Vandens ženklai būna tokie jautrūs aplinkai. Žemės stichijai paklūsta šalinimo sistema.

Vandenis

Jūs turite visas galimybes puikuotis svajonių figūra, nes esate rami ir blaiviai mąstanti. Vandeniai nemėgsta įsipareigojimų ir spaudimo, todėl mitybos planas turi būti lankstus. Jūs esate kūrybiška ir išradinga, todėl sugebėsite sugalvoti tokį racioną, kad jis nebūtų nuobodus. Jums labiausiai tinka mažai riebalų turintys produktai ir daug skysčių.

Valgykite liesus pieno produktus, jūros gėrybes, daug vaisių, ypač obuolius ir citrusinius vaisius.

Venkite riebios mėsos, pusfabrikačių, perdirbtų produktų, padažų, saldainių.

Astrologo patarimas: nesižavėkite greitą rezultatą siūlančiomis dietomis, kad netektų nusivilti, kai jas nutraukus, svoris greitai sugrįš. Sveiką mitybą paverskite įpročiu. Tik taip išliksite liekna visą laiką.

Žuvys

Jūs esate iš tų, kurios gali pradėti laikytis dietos ir tą progą pažymėti... tortu. Kritika jūsų figūros atžvilgiu tik paskatina norą iš tos nuoskaudos prisikirsti. Lengvai kitų įtakai pasiduodančioms Žuvims būtinai reikia artimųjų palaikymo, jeigu jos nori sulieknėti. Jums tinkanti dieta turi būti paremta ne mažu kalorijų kiekiu, bet subalansuota maistinių medžiagų sudėtimi.

Valgykite maisto produktus, turinčius daug geležies (kepenėles, jautieną, avieną, kiaušinių trynius, špinatus, obuolius, razinas ir kt.).

Venkite stebuklingų dietų ir stebuklingų lieknėjimo piliulių. Joms niekam nenaudingos, o jums dar ir pavojingos.

Astrologo patarimas: rinkitės salotas su egzotiškais ingredientais (pvz., agurkas, salotos, mangas, varškės sūris).

Avinas

Iš prigimties impulsyvūs ir nekantrūs Avinai dėl savo aktyvumo ir užsispyrimo gali pasiekti 90/60/90 figūrą. Ne iš karto, bet savo tikslą jie įgyvendins. Kad neiškryptumėt iš pasirinkto kelio ir neatsisakytumėt dietos, saugokitės gastronominių pagundų.

Jūsų atveju jos iš karto virs papildomais centimetrais ant talijos.
Valgykite maisto produktus, turinčius intensyvų, ryškų skonį: svogūnus, česnakus, riešutus, įvairius prieskonius.

Venkite greito maisto, alkoholio, druskos ir itin minkšto maisto.

Astrologo patarimas: atsikratykite įpročio valgyti einant. Taip išspręsite iš karto kelias problemas.

Jautis

Jūs gyvenate tam, kad valgytumėt. Laikantis tokios pozicijos, sudėtinga išsaugoti lieknumą. Tačiau metodiški Jaučiai sugeba lieknėti. Jūsų mitybos planai visada būna tikroviški ir patikrinti moksliškai, o polinkis į tvarką padeda užbaigti tai, kas pradėta.

Jums svarbiausia pažaboti aistrą desertams ir visiems saldumynams.
Valgykite vaisius, uogas, daržoves, pilno grūdo duoną ir dribsnius. Iš prieskonių pirmenybę teikite kariui ir aitriosioms paprikoms.
Venkite „greitųjų“ angliavandenių (cukraus, krakmolingų daržovių, bandelių).

Astrologo patarimas: valgykite po nedaug, bet dažnai. Tai leis jums dažnai mėgautis maistu, bet nepersivalgyti.

Dvyniai

Jūs esate iš tų laimingųjų, kuriems lieknumas yra įgimtas, o jei priaugate svorio, tai dažniausiai dėl streso. Tačiau neleiskite šiai aplinkybei įvilioti jus į spąstus. Jūs prarandate azartą, jeigu lūkesčiai greitai nepasiteisina, ir būnate pasirengusi naujai avantiūrai, žadančiai dar greitesnį efektą. Lieknėdamos pasiimkite į draugiją Jaučio ženklo atstovą – toks tandemas padės greičiau pasiekti trokštamas apimtis.

Valgykite žuvį, sūrį, morkas, citrusinius vaisius, migdolus, salotas. Tai stiprina nervų sistemą. Venkite bet kokių stimuliuojančių gėrimų.

Astrologo patarimas: jus žavi visa, kas nauja, todėl netingėkite ieškoti naujų horizontų įprastuose dalykuose, pavyzdžiui, maiste ar dietose.

Vėžys

Vėžiai, pagarsėję rajūnai ir itin impulsyvūs valgytojai, gali būti metų metais apsėsti lieknėjimo idėjos, bet taip ir neperžiūrėti savo mitybos raciono. Nepaisant jautraus skrandžio, jie yra puikūs kulinarai, todėl juos gali sužavėti dieta, kaip naujas gastronominis nuotykis. Išvydę rezultatą, jie jau nė už ką nekeis pasirinkto kurso.

Sunku lieknėti tiems Vėžiams, kurie mėgsta ne tik smaguriauti, bet ir maitinti kitus. Tokiu atveju mitybos įpročius geriausia keisti iš karto visai šeimai. Atraskite sistemą, kuri geriausiai atitinka kasdienį jūsų gyvenimo būdą ir – pirmyn!

Valgykite produktus, turinčius daug kalcio. Tai pienas ir pieno produktai, jogurtas, sūris, kiaušinio baltymai, brokoliai, raudonieji kopūstai, pomidorai.

Venkite krakmolingo ir itin saldaus maisto, taip pat aštrių patiekalų.

Astrologo patarimas: kad išliktumėt lieknos, nuo streso vaduokitės kramsnodamos tik sveiką, nekaloringą maistą, kuris nekeltų grėsmės jūsų talijai.

Liūtas

Restoranai, svečiai, degustacijos, vakarėliai – Liūtai sugeba gyvenimą paversti švente. Jūs lengvai galite susižavėti eiline dieta, tačiau jau pati pirmoji „sunki“ diena gali išmušti jus iš vėžių. Rinkitės negriežtus mitybos racionus ir mokykitės išlaikyti „dietinį“ entuziazmą ilgesnį laiką.

Valgykite grybus, jautieną, kalakutieną, maisto produktus, turinčius daug vitamino E ir gerinančius kraujotaką. Tai lašiša, saulėgrąžų sėklos, avokadai ir kt.

Venkite produktų, kurie didina cholesterolio kiekį kraujyje. Tai grietinėlės ledai, gyvūniniai riebalai, sviestas, kiaušinio tryniai.

Astrologo patarimas: jums itin didelę įtaką daro darbas komandoje, todėl įstokite į lieknėjančių žmonių klubą, užsirašykite į sveikos mitybos kursus ar pradėkite lieknėti su draugėmis.

Mergelė

Nuolat siekdamos idealo, Mergelės pedantiškai rūpinasi savo figūra. Sunkumai joms nebaisūs, jos lengvai ištveria raciono apribojimus. Bet kuri Mergelė gali būti dietologe pati sau. Šio ženklo atstovės geriausiai supranta, kaip svarbu dietą derinti su fiziniu krūviu, geriausiai išmano sveikos mitybos subtilybes ir geriausiai skaičiuoja kalorijas.

Valgykite daugiausia vegetarišką maistą – jis jums pats naudingiausias ir gali sudaryti iki 85 proc. jūsų raciono (riešutai, įvairios daržovės, pilno grūdo duona, grūdų dribsniai, tai pat rudieji ryžiai, turintys daug skaidulų).

Venkite perdirbto maisto, greito maisto, mėsos pertekliaus.

Astrologo patarimas: susidarykite valgiaraštį visai savaitei ir pareigingai jo laikykitės. Pernelyg aukštai užkeltą kartelę – atsikratyti 5 ar 10 kg – sumažinkite iki 0,5 kg per savaitę ir kuo nors save apdovanokite už kiekvieną pasiekimą.

Svarstyklės

Svarstyklės – vieninteliai Zodiako atstovai, galintys manyti, kad problema su laiku išsispręs savaime. Jos yra saldumynų mėgėjos, sportuoja nereguliariai ir dėl to lengvai praranda formą.

Tačiau Svarstyklėms labai svarbu, kaip jos atrodo. Puikavimasis savimi ir disciplina – pagrindinės Svarstyklių priemonės kovojant su antsvoriu. Be to, Svarstyklės greitai adaptuojasi prie naujų mitybos taisyklių.

Valgykite morkas, špinatus, obuolius, braškes, bet kokius kvietinius produktus, avižinius dribsnius. Naudingi ir visi ankštiniai produktai.

Venkite rūgščių produktų ir gėrimų.

Astrologo patarimas: darykite viską, kad neprarastumėt motyvacijos lieknėti. Įsivaizduokite save su maudymosi kostiumėliu, laikykite matomoje vietoje fotografijas, kuriose jūs įamžinta liekna. Svarstyklės mėgsta varžytis, todėl lieknėkite susilažinusios, arba skelbkite draugėms lieknėjimo varžybas.

Skorpionas

Jums nebus sunku laikytis dietos rekomendacijų. Entuziazmas, organizuotumas ir uolumas yra jūsų raktas į sėkmę. Jūsų kūnas gerai reaguoja į dietas ir fizinį krūvį. Dėl polinkio sirgti peršalimo ligomis ir silpno imuniteto venkite griežtų dietų ir stenkitės, kad jūsų maistas turėtų daug vitaminų bei mineralų.

Valgykite produktus, turinčius daug kalio (braškės, melionai, bananai, migdolai, bulvės,tunas) ir padedančius iš organizmo pašalinti skysčių perteklių (ridikėliai, agurkai, petražolės, salierai).

Venkite sunkių ir skysčius organizme sulaikančių patiekalų, visų pirma sūdytų ir rūkytų gaminių.

Astrologo patarimas: kad geriau dirbtų kepenys, išgerkite per dieną ne mažiau kaip 8 stiklines vandens.

Šaulys

Lieknėti jums būtų kur kas lengviau, jeigu nesiimtumėt visko iš karto: naujos dietos, karjeros, draugystės... Figūros koregavimo procesą jūs suvokiate kaip sunkų darbą. Jūsų probleminės vietos – talija ir klubai, todėl be sporto neišsisuksite. Tačiau jus gelbsti žvaigždės – jūs viską užbaigiate iki galo.

Valgykite paprikas ir kitus produktus, turinčius daug vitamino C (citrusiniai vaisiai, kiviai, rauginti kopūstai), figas, slyvas, pomidorus.

Venkite piktnaudžiauti baltyminiu maistu ir „tuščiomis“ kalorijomis – joms priskiriami alkoholiniai gėrimai, saldumynai, miltiniai kepiniai.

Astrologo patarimas: česnakas ugninei jūsų ženklo energijai padės efektyviau sudeginti riebalus. Saldumynų mėgėjai Šauliai pirmenybę turėtų teikti vaisiams.

Ožiaragis

Jūs taip atkakliai siekiate tikslo, kad jums tereikia nuspręsti ir jau pradėsite lieknėti. Jums neatsibosta rutina, atvirkščiai, kuo griežtesnės ir aiškesnės taisyklės, tuo paprasčiau jų laikytis. Jums geriau negu kitiems Zodiako ženklams pavyksta atlaikyti apribojimus, padidėjusius krūvius, skrupulingai skaičiuoti kalorijas. Tai jūsų Zodiako ženklo privalumas, kuriuo reikėtų pasinaudoti.

Valgykite neriebią raudonąją mėsą, duoną, bulves, kietųjų kviečių makaronus, abrikosus, migdolus, taip pat produktus, turinčius daug cinko (kopūstai, salierai, citrinos, žuvis, kiaušinių tryniai, kviečių kruopos).

Venkite šalto maisto. Optimaliausias variantas Ožiaragiams – valgiai ir gėrimai kambario temperatūros.

Astrologo patarimas: Ožiaragiams būdingi trapūs kaulai, todėl laikydamiesi dietos, papildomai gerkite preparatus su kalciu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)