Patarlė sako: gyvenimas moko. Ir kovo 29 d., 15 val. įvykęs faktas tą įrodė. Būnant mums namuose (Fabijoniškių g-ve 17, Vilnius) , žmona pakvietė mane ir atkreipė mano dėmesį, kad šalia vaikų žaidimo aikštelės (tarp Fabijoniškių g-vės 17 ir Stanevičiaus g-vės 10 namų) trinasi kažkoks tipas.

Pažvelgęs į jį supratau, kad vyriškis elgiasi neadekvačiai. Taip normaliai žmogus nesielgia - vaikšto pirmyn atgal, dairosi aplink lyg ko bijotų. Tuo metu žaidimo aikštelėje žaidė keturios mergaitės. Tipelis vis dirsčiojo į jas. Dėl visa ko pasiemiau fotoaparatą ir pradėjau fotografuoti jo veiksmus. Netrukus pastebėjau, kad vyriškis, grįžtantis žaidžiančių mergaičių pusėn, yra išsitraukęs savo lytinį organą.

Nedelsiant pranešiau policijai ir likau toliau stebėti per langą. 

Po poros minučių mergaitės, įtarusios kažką negero, pasuko namų link (Stanevičiaus g-vės 10, 12, 14 ). Iškrypėlis nutipeno paskui jas. Supratęs, kad jų negalėsiu matyti, staigiai apsirengiau ir išbėgau į lauką. Iš buvusios mergaičių kompanijos pastebėjau tik likusia vieną, ties Stanevičiaus g-ves 14 namu, kur šalimais, 10 metrų atstumu, sukinėjo apie ją ratus tipelis, dairydamasis.

Pastebėjęs mane, kad esu netoliese, atstumą iki mergaites padidino. Tuo metu pasirodė policijos patruliai. Pagarba - labai greitai sureagavo i pranešimą. Iškrypėlis metėsi bėgti. Praeinančio vyro dėka, vyras nugriuvo ir policijos vyrai jį sulaikė. Po to pristatė į 6-tą policijos komisariatą.

Atrodo istorija pasibaigė. Bet tik tam kartui. Baudžiamoji atsakomybė jam negresia. Tik administracinė. Sumokės baudą nuo 100 iki 300 litų ir vėl darys tą patį. Veliau pagalvojau, juk tam, kad jį izuoliuotų nuo visuomenės, man reikėjo palaukti, kol jis padarys ką negero mergaitei. Juk tokie įstatymai. Absoliuti nesamonė.

O jei matyčiau, kad jis jau vykdo prievartą, tuomet pasodintų jau mane, nes aš, kaip normalus (bent aš save tokiu laikau) žmogus, vyras, trijų vaikų tėvas tuo metu tikrai padaryčiau linčo teismą. Tai aš - pašalinis tai mergaitei (...). Todėl reikia peržiurėti įstatymus, kad tokius sodintų cypėn ir kuo ilgesniam laikui...

Geriau tegul tėvai žino, nuo ko reikia saugoti vaikus.

Policijos pareigūnai informavo DELFI, kad vyriškiui surašytas protokolas už nedidelį chuliganizmą. Šiuo metu dar sprendžiama, kokią baudą jam skirti.

DELFI primena, kad nedidelis chuliganizmas, tai yra necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį.