Lengvaatlečiai Palangoje sportuoja nuo kovo 25 dienos ir treniruotes tęs iki balandžio 7 dienos. Lengvosios atletikos elitas pajūryje derina treniruotes miške ir treniruoklių salėje. Sportininkams sudarytos puikios atsistatymo sąlygos, kur jie gali naudotis pirčių ir baseinų procedūromis.

Vasaros sezonui Palangoje ruošiasi Europos uždarų patalpų čempionate Geteborge startavę Tomis Vitonis ir Darius Aučyna, Europos čempionate medalius iškovoję Lina Grinčikaitė ir Raivydas Stanys, sprinteriai Kostas Skrabulis, Egidijus Dilys, Modesta Morauskaitė ir Diana Džavachidis, barjerininkė Sonata Tamošaitytė, septynkovininkė Viktorija Žemaitytė, šuolininkė į aukštį Gintarė Nesteckytė ir kiti.

Kartu su sportininkai dirba ir patyrę specialistai: Edmundas Norvilas, Kęstutis Šapka, Austra Skujytė, Audra Gavelytė, Algirdas Baranauskas, Alvydas Gavėnas ir kiti.

Raivydas Stanys

„Palangoje visada turime pagrindinę stovyklą, - teigia šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys. - Grynas oras, pušynai, žinoma, galėtų būti šilčiau, bet nėra blogo yra tik blogi rūbai. Turime puikias atsistatymo sąlygas, gyvename gerame viešbutyje „Vanagupė“. Sportuojame tiek prie jūros smėlyje, tiek miškelyje, kur laisvesnį takelį ar žolės plotą randam. Dabar dirbame daugiau galingumui. Svarbiausi uždaviniai - kuo geriau startuoti vasarą“.

„Žiemos sezonas baigėsi vėlai, tai prieš stovyklą padarėme poros savaičių įvadinius darbus, - tikino šuolininkas Darius Aučyna. - Atvažiavus į Palangą darbą tęsiame toliau. Džiaugiuosi, kad jau sportuojame lauke, nes man maniežuose jaučiasi fizinis ir emocinis diskomfortas. Pagaliau grynas oras, saulė. Sąlygos šiuo metu Palangoje darbui gana sudėtingos. Miško takai neatšilę, paplūdimio smėlyje įšalas ir temperatūra svyruoja apie nulį rytinės treniruotės metu. Bėgiojame nuo kopų, šokinėjame, važiuojame treniruotis į Botanikos parką“.

Darius Aučyna

„Sunkiausia, žinoma, kad tokiu oru, dar neatėjus pavasariui ir neatšilus žemei, sunku priversti dirbti organizmą pilna jėga, juk tam būtina šiluma, - tęsia D.Aučyna. - Džiugina atsigavimo bazė. Kasdien einame į Spa centrą, maudomės, aplankome pirtis. Turime puikų kineziterapeutą ir gydytoją. Taip pat jaučiasi gera atmosfera komandoje. Juokaujame, nesijaučia jokios įtampos, konkurencijos. Puikiai su mumis elgiasi ir viešbučio personalas, kuris per tiek metų yra pasidaręs komandos dalimi. Tai labai malonūs žmonės“.

Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate Švedijoje startavęs D.Aučyna tikina, kad stovykloje turi ir savų papročių. Vienas jų – maudynės Baltijos jūroje.

„Stovyklos uždaviniai - adaptuotis prie darbo lauke, pabaigti sunkiausią pasiruošimo dalį, tą juodą darbą ir pagerinti bendrą organizmo gyvybingumą, - pasakoja šuolininkas. - Mano tradicija yra rytinės mankštos metus maudytis jūroje. Po šios stovyklos bus laisvesnė savaitė nuo krūvių ir toliau tęsime darbus. Daug stovykloje jaunimo, kuriems ši stovykla viena iš pirmųjų, jaučiasi komandos atjaunėjimas, bet tas neišvengiama ir būtina, įneša naujų vėjų“.

D.Aučyna Palangoje dirba su savo treneriu K.Šapka. Pasak sportininko tik abiejų bendras darbas gali atnešti teigiamus rezultatus.

„Negalime pamiršti trenerio indėlio, - tikina D.Aučyna. - Po nesusiklosčiusio žiemos sezono tvyro įtampa, bet tai neišvengiama tarp dviejų charakteringų asmenybių ir tai rodo norą eiti toliau, išspręsti visas problemas, rasti teisingą kelią ir išsikapstyti iš visų duobių. Čia viena iš darbo pusių, tik praėjus visus sunkumus, radus teisingus sprendimus, kurie tenkintų abi puses, galima tikėtis sėkmės. Nors lengvoji atletika individualus sportas, tačiau jaučiame komandiškumą, pagarbą ir palaikymą“.

Lietuvos rinktinės sportininkai laukia sekmadienį ateinančių Velykų. Lengvaatlečiai šypsosi, kad pavasario šventė atneš pavasarį ir į jų kūnus.

„Džiugina ta mintis, kad žinome jog kuo toliau, tuo orai šils, ateina Velykos, viena didžiausių metų švenčių. Visi laukiame atgimimo ne tik gamtoje, bet ir savo kūnuose, mintyse“, - kalba šuolininkas D.Aučyna.

Kostas Skrabulis

„Esame sportininkai, todėl jau pripratome, kad dalį metų švenčių sutinkame ne namuose, - sako sprinteris Kostas Skrabulis. – Visi lengvaatlečiai esame, kaip šeima, todėl didelio skirtumo nėra. Švęsime visi kartu. Norime, kad po šios pavasario šventės šiluma ateitų ir į Lietuvą, tada treniruotis ir dirbti bus dar smagiau“.

Kita Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės stovykla vyks Portugalijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)