********************

SKAITYTOJŲ RECEPTAI

*******************

Šokoladinis Velykų pyragas

Reikės:

150 g sviesto,
150 g juodojo šokolado,
130 g cukraus,
3 kiaušinių,
100g miltų,
2 a.š. kepimo miltelių,
2 bananų,
25 lapelių žalio baziliko.

Gaminimas:

Puode ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą ir gabaliukais sulaužytą šokoladą. Palikti atvėsti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti atvėsusį šokoladą su sviestu, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišyti.

Bananus nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Tada juos kartu su bazilikais sudėti į tešlą. Kepimo formą ištepti aliejumi arba sviestu, supilti tešlą. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti apie 35-40 min.

Skanaus!

Beatričė V.

*****************

TRIJŲ ŠOKOLADŲ TORTAS

Šokoladiniam biskvitui:

1 kiaušinio
100 g sviesto
50 g grietinės
1 arbatinio šaukštelio sodos
3 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
3 arbatiniai šaukšteliai nesaldžios kakavos miltelių
50 g kreminio likerio biskvitui sulaistyti

Juodojo šokolado sluoksniui:

200 g juodo šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (35% riebumo)
50 g kreminio likerio
8 g želatinos

Pieniško šokolado sluoksniui:

200 g pieniško šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (35% riebumo)
50 g kreminio likerio
8 g želatinos

Baltojo šokolado sluoksniui:

200 g balto šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (35% riebumo)
50 g kreminio likerio
8 g želatinos
apie 50 ml grietinėlės želatinai brinkinti

Šokoladiniam biskvitui:

Kiaušinį išplakti su cukrumi iki standžių putų. Margariną ištirpinti. Sodą dėti į grietinę ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kakavos milteliais. Viską gerai išmaišyti, dėti į torto formą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Atvėsinti ir sulaistyti kreminiu likeriu.

Visą želatiną užpilti 50 ml grietinėlės, išmaišyti ir palikti, kol išbrinks. Visą šokoladiniams sluoksniams skirtą grietinėlę išplakti iki standžios masės ir palikti šaldytuve.

Šokolado sluoksniui:

Juodąjį šokoladą sulaužyti į metalinį dubenį, dėti 50 g sviesto. Indą pastatyti virš puodo, kuriame verda vanduo. Nuolat maišyti, kol šokoladas ištirps, supilti 50 ml kreminio likerio, dėti trečdalį išbrinkintos želatinos. Išmaišyti iki vientisos masės. Gautą juodojo šokolado masę sumaišyti su trečdaliu plaktos grietinėlės ir supilti ant šokoladinio biskvito. Dėti į šaldytuvą kol sustings.

Tokia pačia tvarka paruošti pieniško šokolado, o vėliau ir baltojo šokolado sluoksnius. Sustingus paskutiniam, baltojo šokolado sluoksniui galima puošti.

Judita L.

****************

Velykinis Zuikis

Tešlai

4 dideli kiaušiniai
2 puodeliai šviesiai rudos cukraus
1 ½ puodeliai rapsų aliejus
2 puodeliai miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo sodos
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis druskos
3 puodeliai tarkuotų morkų
1 puodelis auksinių razinų
1 puodelis susmulkintų šviežių (konservuotų) ananasų

Sūrio kremui

200 g nesūdyto sviesto
400 g lydyto grietinėlės sūrio, minkšto
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
400 g cukraus pudros
Papuošimui - 100 g kokoso drožlių, spalvotų dražė saldainių.

Kiaušinius ir cukrų gerai išsukti maišytuvu, tada supilkite rapsų aliejaus ir pastoviai maišykite. Tada suberti išsijotus miltus, kepimo sodą, cinamoną ir druską kartu. Iš vėl maišykite. Pabaigoje įdėti morkas, razinas ir ananasus ir gerai išmaišyti.

Padalinkite tešlą į dvi kepimo formas, išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 200C Kepkite apie 25-30 minučių. Leiskite atvėsti prieš išimdami iš formos.Viena formą dėti į šaldiklį valandai laiko. Jį perpjovus pusiau formuojamas zuikis.

Kol pagrindas aušta pasigaminame kremą. Grietinėlės sūrį ir kambario temperatūros sviestą gerai išmaišyti plaktuvu iki vientisos masės. Pridėti cukraus ir vanilės ir sukti iki vientisos lygios baltos masės.

Antrą atšalusį pagrindą padalinti pusiau, sutepti kremu ir uždėti vieną dalį ant kitos. Aptepti kremu. Ant viršaus dėti sulipdytą perpjautą pusiau apvalią formą. Ją taip pat aptepti kremu. Leisti sustingti apie valandą laiko ir tada puošti kokoso drožlėmis.

--
Almina

************

Šokoladinis varškės pyragas su "Rygos balzamu"

Ingredientai:

350 g miltų
150 g cukraus
200 g sviesto
4 šaukštų balto sutirštinto pieno tešlai
3 šaukštų kakavos miltelių
1 kaupino arbatinio šaukštelio Santa Maria kepimo miltelių
1 kiaušinio tešlai
saujos "Studentų maisto"
1 šaukšto rudojo cukraus "Farinas"
100 g juodų serbentų ar mėlynių uogienės
100 g maskarponės sūrio
100 g sutirštinto pieno kremui
400 g trintos varškės
2 kiaušinių į varškę
2 šaukštų Santa Maria vanilinio cukraus varškės kremui
50 g. Rygos balzamo
50 g juodo šokolado

Gaminimas:

Smulkintuvu susmulkinti riešutų - razinų mišinį kartu su ruduoju cukrumi. Supilti sutirštintą pieną, tuomet dar geriau riešutai susismulkina - gaunasi tyrelė. Į ją suberti cukrų, įmušti kiaušinį ir išplakti. Supilti atvėsintą garuose lydytą svietą ir vėl išplakti.
Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais ir į gautą mišinį supilti skystą plakinį.

Gerai išminkyti. Turi gautis biri tešla. Apie 40 min. palaikyti šaldiklyje.

Skardą ištrinti sviestu.
Sutarkuoti pusę tešlos ir ant jos šaukšteliu protarpiais išdėlioti uogienę.

Sutirštintą pieną suplakti su maskarpone, plaktais kiaušiniais, varške ir 2 šaukštais vanilio cukraus.

Užlieti ant tešlos. Sutarkuoti likusią tešlą.
Kepti apie 40 min.
Dar šiltą apšlakstyti "Rygos balzamu" ir užtarkuoti juodu šokoladu.
Valgyti geriausia kitą dieną, nes skaniausias susistovėjęs - tampa tortu:)

Regina R.

*****************

Šokoladinis Velykų kalnelis

Tortinės dydis - 26 cm.

Tešlos norma vienam biskvitui:

3 kiaušiniai
150g cukraus
100g margarino
150g miltų (galima ir mažiau, viskas priklausys nuo kiaušinių dydžio, tešla turi būti kaip tiršta grietinė)
1 v.š su dideliu kaupu kakavos
2 a.š. kepimo miltelių

Tortui reikia išsikepti 2 biskvitus ir perpjauti juos pusiau. Pas mane gavosi 3, bet dideli sluoksniai ir padariau mažą aukštuką viršuje.

Kiaušinius suplakti su cukrumi. Ištirpinti margariną, leisti jam šiek tiek atvėsti ir maišant supilti į kiaušinių masę, įdėti kakavą, miltus ir kepimo miltelius. Gerai permaišyti. Pilti į formą ir kepti 180 C temperatūros orkaitėje apie 20-30 min. Patikrinti su pagaliuku.
PS:. Aš kepiau visą masę iš karto ir supjausčiau biskvitą kaip man reikėjo.

Kremas:

1 indelio grietinėlės 36% ( 420 ml)
~ 400 g kreminės varškės (naudojau maskarponę + paprastą varškę)
1 indelis kondensuoto pieno
truputis citrinos rūgšties

Išplakti gerai atšaldytą grietinėlę iki standumo su citrinos rūgštele. Po truputį dalimis įplakti varškę ir kondensuotą pieną.

Lakštų sulaistymui:

200ml virto šalto vandens
0,5 citrinos sultys
1- 2 a.š. cukraus

Šokolado masė:

150 -200g juodo šokolado
5-6 v.š. pieno arba grietinėlės

Ant garų vonelės ištirpinti visus produktus, ir leisti šiek tiek masei atvėsti.

Renkame tortą - dedame pirmąjį biskvitą, truputėlį sulaistome, dedame varškės kremo (nepagailėti, nes jo gaunasi tikrai daug), palaistome šokoladine mase, dedame antrąjį biskvitą, sulaistome, vėl varškės kremą ir šokoladą, tada - trečiąjį biskvito sluoksnį, varškę ir likusia grietinėle aptepame, ir aplyginame torto šonus ir viršų.

Dedame į šaldytuvą geriausia nakčiai, kad biskvitas prisigertų kremo ir kitą dieną skanaujam:)

Asta P.

*************

Keksiukai "Velykiniai kiaušiniai"

250 g sviesto
250 cukraus
4 kiaušiniai
375 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
200 ml kiaušinių likerio

Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi. Įmušti vieną kiaušinį, gerai išplakti. Taip sudėti visus kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Į sviesto ir kiaušinių masę, nuolat maišant, dalimis suberti miltus ir supilti likerį. Tešlą gerai išmaišyti ir supilti į formeles. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.

Iškepusius keksiukus aptepti mėgstamu glajumi.

Pyragas "Saulėgrąža"

Tešlai

300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
200 g cukraus
vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
120 ml pieno
150 g sviesto
100 g aguonų

Įdarui

konservuoti persikai
2 v. š. medaus
3 v. š. grietinėlės
3 v. š. cukraus
150-200 g išlukštentų saulėgrąžų

Viename inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų. Į kitą indą sudėti kiaušinius, kambario temperatūros sviestą, įpilti pieną ir viską šiek tiek išplakti. Skystąją masę supilti į miltus, išmaišyti šluotele. Įberti aguonas ir viską gerai išmaišyti.
Tešlą sudėti į sviestu suteptą formą (jei forma silikoninė, sviestu tepti nereikia) ir 25 min. kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje.

Kol pyragas kepa, paruošti įdarą. Persikus supjaustyti skiltelėmis. Į nedidelį puodą sudėti medų, cukrų, įpilti grietinėlę ir, nuolat maišant, pakaitinti, kol ištirps cukrus. Tuomet suberti saulėgrąžas ir masę pavirti kelias minutes.

Po 25 min. kepimo, pyragą išimti iš orkaitės. Ant pyrago sudėti persiko skilteles, saulėgrąžų masę ir pašauti į orkaitę dar 20 min.

Žaliosios arbatos "Tiramisu"

500 ml maskarpone sūrio
400 ml plakamosios grietinėlės
4 v. š. cukraus pudros
2 a. š. vanilės ekstrakto
4 a. š. žaliosios arbatos miltelių (matcha)
apie 50 vnt. sausainių „damų piršteliai“

Maskarpone sūrį gerai išmaišyti su cukraus pudra, vanilės ekstraktu ir žaliosios arbatos milteliais. Kitame inde išplakti grietinėlę. Sudėti į sūrio masę, išmaišyti.

Formos dugną išdėlioti „damų piršteliais“, paliekant tarpus tarp sausainių ir torto formos sienelių. Į tuos tarpus vieną prie kito sudėti „damų pirštelius“. Ant dugno išdėliotus sausainius sutepti 1/3 sūrio kremo. Vėl dėti sausainius, užtepti kremą, dėti sausainius, užtepti kremą. Gaunasi 3 sluoksniai. Puošti ir statyti į šaldytuvą.

Skanaus!
Anželika

****************

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)