Nauji taisyklėse išdėstyti lentelių įrengimo kriterijai taikomi naujai įrengiamoms ir rekonstruojamoms sankryžoms.

Pagal minėtas taisykles sankryžose, kuriose transporto priemonėms tikslinga leisti sukti į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui, prie pastarojo gali būti įrengta baltos spalvos lentelė su žalios spalvos rodykle, nukreipta į dešinę.

Lentelę su žalia rodykle sankryžoje galima įrengti tada, kai užtikrinama, jog į dešinę ketinantis sukti vairuotojas gerai mato pėsčiuosius, dviratininkus ir transporto priemones, kurių judėjimo kryptį jis kirs.
Geras matomumas turi būti užtikrintas sustojus prie „Stop“ linijos, kad į dešinę pagal lentelę su žalia rodykle sukančiam vairuotojui netektų kirsti šios linijos ir privažiuoti arčiau sankryžos, kur sustojus gali būti trukdoma pagal žalią šviesoforo signalą skersine kryptimi judančiam eismui.

Įrengiant lenteles su žalia rodykle būtina įvertinti, ar lentelės privalumai kompensuoja galimus trūkumus. Kai kuriais atvejais, priklausomai nuo eismo organizavimo ir reguliavimo, lentelė su žalia rodykle negali būti įrengiama. Šie atvejai išdėstyti Kelių šviesoforų įrengimo taisyklėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)