Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo saugumo skyriaus vedėjas Nemunas Abukauskas teigia, kad į šiuo metu susidariusias eismo sąlygas negalima žiūrėti tik formaliai.

„Pažiūrėkite, kokius už lango matome orus – lyg ir pavasariški, bet jei užeitų debesys ir pradėtų krituliai kristi, tai, aišku, kad tai būtų ne lietus, o sniegas“, - teigė jis.

Pasak pašnekovo, lygiai taip pat, kaip vairuotojai kol kas nepiktnaudžiauja sausu keliu, taip ir formaliai neturėtų būti žiūrima į reikalavimą iki balandžio 10 d. pasikeisti dygliuotas žiemines padangas.


„Už lango Vilniuje matome, kad keliai sausi, bet jei išvažiuotume į užmiestį, tai tikrai dar yra sniego sluoksnių privažinėtų. Kodėl turėtume daryti blogiau žmonėms, kurie gyvena ne sostinėje, o periferijoje“, - retoriškai klausė N. Abukauskas.

Pašnekovas svarstė, kad konkreti data, iki kada bus pratęstas leidimas važinėti su dygliuotomis žieminėmis padangomis, gali būti ir nenustatytas: „Viskas priklausys nuo orų“.

DELFI primena, kad prieš kelerius metus buvo uždrausta išvis naudoti dygliuotas žiemines padangas, tačiau sprendimas gyventojų noru buvo atšauktas.

Naudojimosi dygliuotomis padangomis laikas pratęstas

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, susitikęs su Lietuvos policijos departamento bei Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos vadovais, aptarė galimybę pratęsti naudojimosi dygliuotomis padangomis laiką. Nuspręsta terminą pratęsti iki šių metų gegužės 1 dienos.

„Tikiuosi, kad vairuotojai bus sąmoningi ir dygliuotąsias padangas į vasarines pasikeis niekieno neraginami tuomet, kai tik atšils orai ir keliuose nebeliks sniego ar ledo“, – teigė R. Sinkevičius.

Pagal Kelių eismo taisykles vairuotojai iki balandžio 10 d. privalo pasikeisti žiemines dygliuotas padangas į vasarines, kitaip jiems gresia baudos. Susitarta, kad policijos pareigūnai važinėjančių su dygliuotomis padangomis vairuotojų nebaus visą balandį.

Susisiekimo ministerija primena, kad lengvaisiais automobiliais automagistralėse nuo balandžio 1 d. leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 130 km/h greičiu, greitkeliuose nuo balandžio 1 d. – ne didesniu kaip 110 km/h greičiu, keliuose su asfalto ar betono danga – ne didesniu kaip 90 km/h greičiu, kituose keliuose – ne didesniu kaip 70 km/h greičiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)