Buvau smagioje kiniškoje procedūroje - guasha 刮痧. Pirmasis hieroglifas reiškia nuskusti/nukrapštyti, antrasis susideda iš hieroglifo, nurodančio „ligą“ ir „smėlį“. Toks įdomus procedūros pavadinimas, ne ką mažiau, nei pati procedūra.

Viskas prasidėjo visiškai nekaltai, kai vieną dieną bendradarbė man pasakė komplimentą. Kinijoje atsakant „ačiū“ atrodys, kad esi baisiai pasipūtęs, taigi pasiskundžiau, kad pastaruoju metu kažkodėl man pradėjo berti veidą, ir tai - tik vienoje vietoje. Vienas keistas dėdė Vakaruose man sakė, kad reikėtų pasižiūrėti kepenis ar blužnį. Tai va, ir bendradarbei papasakojau. O ji, pasirodo, pati baisiausiai domisi šiais dalykais ir norėjo su manimi pasidalinti.

Pasirodo, kas dvi savaites pas ją į namus ateina šio tradicinio gydymo meistras, kuris trina nugarą su tokiu metaliuku (tai ir yra guasha) ir po to visi jaučiasi geriau. Nes, trumpai tariant, nutrinant odą iki raudonumo, organizmas pats save „apgauna“, nes skauda odą, bet ne tą, ką prieš tai skaudėjo (pavyzdžiui, nugarą). Tuo pačiu, pakeičiama toksinų „tekėjimo“ kryptis. Mano veidą bėrė, nes toksinai „išeidinėjo“ veido srityje, o stipriai patrynus nugarą, jie tiesiog išeis per nugarą ir veidas bus gražų gražiausias.

Aišku, tokie eksperimentai man visada patiko, tai nuėjau pas bendradarbę į namus, kur visa giminė susirinkusi laukė, kol ateis jų eilė. Gerasis meistas, pasirodo, prieš dvidešimtį metų vienuolyne buvo išmokytas šio tradicinio meno ir man pažiūrėjęs į ranką nustatė, kurioje vietoje stuburas yra iškrypęs, ir va tose vietose stipriausiai ir trynė 40 minučių. Po visko, nugara tapo raudona raudona, bet šiandien tik keliose vietose mėlynės belikusios - matyt tose vietose ir tūno mano „problema“.

Meistras sakė, kad mano organizmo viduje didelis karštis, o išorėje - šaltis, todėl būna, kad peršalu. Ir jeigu man tikrai dažnai skaudą gerklę, jis visai nepasidrovėtų man su tuo metaliuku ir gerklę patrinti.O geriausias sprendimo variantas tai tik vienas - išvažiuoti, nes Šanchajaus klimatas man labai netinka. Tai va, po dviejų savaičių ir vėl eisiu, patiko. Kai pradėsiu trinti ir gerklę, priminkit, kad man jau labai laikas namo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!