A. Bilotaitė rinkosi tradicinius kiaušinių marginimo būdus ir sakė esanti įsitikinusi, kad kiekviena šeima juos tikrai žino.

„Vienas pats nelabai išsiversi, reikalinga pagalba. Tai yra visas ritualas. Ne veltui šv. Velykos yra šeimos šventė, kai visi yra kartu ir kartu margina margučius“, – dažydama kiaušinius DELFI kalbėjo A. Bilotaitė.

Dažymui ji naudojo natūralias medžiagas – gražgarstes, krapus, petražoles, kiaušinių lukštus ir šiaudus. Uždėjusi žoleles ant baltų kiaušinių, politikė jas sutvirtino siūlais. Virimui paruoštus kiaušinius Seimo narė įvyniojo į pėdkelnes, o tuomet atsargiai sudėjo į puodą virti. Keletą jau išvirusių margučių, nuo kurių buvo nuluptos dažymui naudotos žolės, A. Bilotaitė pamerkė į skystį, prisotintą specialių kiaušinių dažų ir acto, mat norėjo išgauti ir ryškesnių atspalvių.

„Manau, kad šis būdas – pats sveikiausias ir tai yra svarbu, kai naudojama kuo mažiau cheminių medžiagų“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)