Norinčių pasmaguriauti buvo išties daug. Prasibrovus pro žmonių minią buvo galima susitikti ir pasikalbėti su „Kulinarijos studijos“ šefu Ossama Charafedine, atvykusiu iš Libano, tačiau jau puikiai kalbančiu lietuviškai. Virtuvės šefas ne tik gamino, bet ir mokė smalsuolius kaip suši pasigaminti namuose.

„Kiekvienas gali gaminti, tai visiškai nesudėtinga!” – šypsojosi šefas O.Charafedine. „Visa paslaptis yra ryžių virime. Svarbiausia atitaikyti vandens kiekį – tai pagrindinė sušių gaminimo subtilybė.“

Sušiai tirpte tirpo, pamalonindami kino mylėtojų gomurius, o šefas Osama vos spėjo juos gaminti. „Kino pavasario“ žiūrovams pasitaikė iš tiesų neeilinė galimybė ne tik degustuoti, tačiau ir gauti patarimų iš profesionalo.

Po gardžios degustacijos, žiūrovai žiūrėjo dokumentinį filmą „Jiro sapnai apie suši“, pasakojantį apie geriausią sušių meistrą ir apie tai, kaip gimsta tobuliausi pasaulyje sušiai. 86-erių J.Ono yra laikomas geriausiu sušių šefu pasaulyje. Jam priklauso garsusis dešimties vietų „Sukiyabashi Jiro” restoranas Tokijuje. Čia patiekalas kainuoja virš 300 dolerių, o vietos jame laukti gali tekti net metus. Šefas Jiro Ono pateko į Guinesso rekordų knygą kaip seniausias trijų Michelin žvaigždučių šefas pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją