Vokietis Alex Barck gimė ir užaugo Rytų Berlyne, kurio ryšys su išoriniu vakarietiškuoju pasauliu buvo gerokai apribotas. Nepaisant to, kartais ne visai legaliais keliais, piratinio radijo ir kontrabandinių žurnalų pagalba, jis nuo vaikystės domėjosi muzika.

Vos Berlyno sienai griuvus Alex netruko išmokti didžėjaus amato ir pažįstamus stebino eklektiškais disco, soul, hiphop, techno lydiniais. Prieš beveik dvidešimt metų stovėjęs prie visų šalių melomanų vertinamo projekto „Jazzanova“ ištakų jis – ir grupės įsteigtos leidybinės kompanijos „Sonar Kollektiv“ darbuotojas. Gimtadienio svečias atsakingas už naujų talentų paiešką ir jų kūrybos skleidimą.

„Muzika yra meilė, o Alex yra muzika“ – didžėjų geru žodžiu mini kolegos. Nuo soulful pop iki stiprios šokių muzikos – Alex turi uoslę įdomiausiems muzikiniams atradimams ir leidykloje, ir už pulto. Beje, jo įrašų kolekciją sudaro daugiau nei 10 tūkst. egzempliorių!

Aplink planetą jau 15 metų keliaujančioje „Red Bull Music Academy“ Alex Barck viešėjo 2007-aisiais Toronte. Tuomet, įsitaisęs ant sofos, jis atsakinėjo į kolegos Benji B ir susidomėjusių akademijos studentų klausimus apie Rytų Berlyno laikus ir naujojo džiazo revoliuciją.

Svečią iš Vokietijos kovo 31-ąją „Opium“ pasitiks jo talento gerbėjai Vidis („Silence Music“) ir Mindas („Diskonektai“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją