Mes vis dar negalime būti prisijungę prie interneto 24/7

Debesų kompiuterijos technologijos vis dar negali būti naudojamos operacinėms sistemoms. „Chrome OS“ mums pademonstravo, jog mes ne visada galime būti prisijungę prie interneto, o offline režimas šioje operacinėje sistemoje dar nėra pakankamai išvystytas iki patogaus naudojimo lygio.

Programuotojams „Chrome OS“ neįdomi

Programuotojai paprastai taikosi ten, kur yra pelno. Tačiau niekas nėra užsidirbęs pragyvenimui iš „Chrome OS“, todėl šiai operacinei sistemai programų nekuria ne tik didelės kompanijos, tačiau ir paprasti, pavieniai programuotojai.

„Google“ susikoncentravusi į „Android

„Google“ neturi laiko, noro ir pinigų vystyti vienodai tiek „Chrome“, tiek „Android“ operacinių sistemų, todėl tenka kažkam teikti pirmenybę. Savaime aišku, ta pirmenybė duodama populiaresniam ir daugiau pinigų uždirbančiam produktui, o šiuo atveju tai „Android“.

Nėra gerų produktų su „Chrome OS“

„Chromebook“ rinka nėra perpildyta, o ką jau kalbėti apie tikrai gerus gaminius. Deja, tokių čia iš viso nėra. „Chromebook Pixel“ buvo kažkas link tos pusės, tačiau tai vis dar nėra idealus gaminys – galingas „Intel“ procesorius ir daug kitų komponentų su šia operacine sistema nebus išnaudotas, o kaina yra milžiniška. Ką jau kalbėti apie kitus gamintojus – jie iš viso neparodė nieko įspūdingo.

Per didelė konkurencija

„Apple“, „Microsoft“, „Linux“... Konkurentų tiesiog per daug – „Chrome OS“ neturi tokio didelio prekių asortimento kaip „Windows“, o ką jau kalbėti apie programų ar žaidimų skaičių.

„Chromebook Pixel“ nėra tas kompiuteris, kuris gali lygintis su „MacBook“ kompiuteriais ir t.t.

Trumpai tariant – konkurentai jau yra užėmę visas kainų kategorijas – nuo žemiausios, iki aukščiausios ir jie yra žymiai geresni, todėl „Chrome OS“ čia nebelieka vietos.

Bandymų jau buvo ir visi jie nesėkmingi

„Chrome OS“ nėra pirmoji operacinė sistema, pagrįsta debesų technologijomis. Tokių operacinių sistemų jau buvo – „Joli OS“, „EyeOS“ ir t.t. Deja, joms taip pat nepasisekė ir panašu, kad „Google“ irgi eina nesėkmės link.

„Google“ stengėsi iš visų jėgų

Negalime teigti, jog „Google“ nesistengė vystyti „Chrome OS“ – buvo daromi atnaujinimai, klausomos naudotojų nuomonės, leidžiamos reklamos, bendradarbiaujama su kompiuterių gamintojais, tačiau viskas vis dar juda taip pat sunkiai. Jeigu „Chrome OS“ būtų visiškai nauja operacinė sistema, tikrai galima būtų sakyti, jog viskas nėra blogai. Tačiau šiai operacinei sistemai jau keli metai, o „Google“ vis dar stovi vietoje.

Net ir rinkoms, į kurias buvo susikoncentruota, „Chrome OS“ neįdomi

„Chrome OS“ nuo pat pradžių buvo vystoma kaip operacinė sistema, skirta verslui ir švietimo sistemai. Tačiau pagrindinė problema – net ir šios rinkos visiškai nesidomi „Chrome OS“. Jeigu ši operacinė sistema švietimui yra visai tinkama, tai verslui – tikrai ne. „Google“ viską darė neteisingai jau nuo pat pradžių, būtent todėl ši operacinė sistema šiuo metu yra gilioje duobėje.

Žmonės yra priklausomi nuo „Windows“

„Windows“ užima tokią didelę rinkos dalį, jog mes esame priklausomi nuo šios operacinės sistemos. Ir nors „Apple“, ar „Linux“ operacinės sistemos iš esmės gali atstoti „Windows“, „Chrome OS“ to padaryti negali. Paprasčiausiai trūksta įvairių programų ar elementariausių funkcijų. Ir nors „Google“ bandė pridėti tas funkcijas, tačiau jiems vis dar nepavyko padaryti operacinės sistemos, kuri galėtų atstoti „Windows“.

Visgi „Google“ dar gali pasitaisyti – tiesiog reikia padaryti šią operacinę sistemą tinkamą paprastiems žmonėms ir pasistengti padaryti taip, kad debesų technologijos būtų didelė šios operacinės sistemos dalis, tačiau ne visiškas pagrindas.

O kaip jūs manote, ar „Chrome OS“ turi ateitį?