Pirmadienio vakarą Vilniaus klube „New York“ turėjo koncertuoti trys sunkiosios muzikos grupės koncertiniame ture „Swedish Empire Tour“. Tačiau koncertą organizuojanti agentūra „Relax Live!“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė: „Sabaton“ jau Vilniuje ir montuoja savo įrangą. Bet yra ir kita žinia, kuria dalijamės tiesiai iš „Eluveitie“ „Facebook“ profilio. Jie keliauja vienu autobusu su „Wisdom“. Ir šis jų transportas, deja, sulūžo Lenkijos keliuose“. Šias grupes, rašoma nurodytame pranešime, pakeis lietuvių grupės „Lucifer“ ir „Awakening Sun“.

Tuo metu į koncertą žadėjusi eiti viena klausytojų Miglė Valaitienė tinklalapiui LRT.lt pasakoja, kad organizatoriai savo paskyroje teigė negrąžinsiantys bilietų, mat „pasikeitimai atsirado dėl force majeure aplinkybių“.

„Agentūra „Relax Live!“ su vartotojais bendrauti atsisako, taip pat šalina jų pranešimus iš „Facebook“ paskyros, taip siekdami, kad kuo mažiau vartotojų sužinotų apie galimybes grąžinti bilietus. Vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) teigė, kad pinigus atgauti galima net jei įvykęs renginys buvo nekokybiškas. Pasikeitusios sutarties sąlygos suteikia galimybę reikalauti pinigų grąžinimo“, – situaciją komentuoja vilnietė.

„Nusipirkau sėdimą bilietą už 160 litų, norėjau eiti vien tik dėl tų grupių, kurios nebeatvažiuos, nes „Sabaton“ man neįdomi grupė. Kai bandžiau susisiekti su organizatoriais, jie tiesiogine to žodžio prasme mane pasiuntė, pasakė, kad pinigų negrąžins ir kad direktorius yra išvažiavęs atostogų, grįš tik rytoj. Tada agentūros „Relax Live!“ profilyje parašiau, kad kreipsiuos į vartotojų teises, o jie viską ištrynė ir mane užblokavo. Ištrynė ir kitų žmonių komentarus su nuoroda į vartotojų teises“, – tinklalapiui LRT.lt pasakoja į koncertą susiruošusi Gabriella Anelauskaitė.

Tuo metu LRT.lt susisiekus su agentūros vadovu Artūru Mirončiku, šis tikino dėl prasto ryšio klausimo neišgirdęs.