Jasinskio gatvėje įsikūrusi salė, pasak jos sumanytojo, tapytojo Juozo Pranckevičiaus, vilniečiams yra puikiai pažįstama dar nuo „Muzikinio angaro“ laikų, kur taip pat vykdavo skirtingo žanro koncertai, televiziniai projektai ir kiti renginiai.

„Po to, kai pasisekimo sulaukė viešbučio „Europa City“ antrajame aukšte veikianti paveikslų galerija „JuozasArt“, kurioje nuolat vyksta įvairios parodos, kilo mintis apie didesnės erdvės atidarymą. Tikimės, kad naujose patalpose dar daugiau Lietuvos bei užsienio menininkų eksponuos tapybos, grafikos, kitų meno rūšių darbus,“ - pasakoja „JuozasArt“ įkūrėjas.

Pasak jo, muzikos ir meno klubas „JuozasArt“ – tai ne tik nauja vieta meno eksponavimui Vilniaus mieste, bet ir erdvė, puikiai tinkanti kitiems kultūriniams renginiams.

„Nesame numatę, jog galerijoje turėtų vykti tik tam tikros krypties renginiai, pavyzdžiui,meno dirbinių parodos ar skambėti išskirtinai tik klasikinė muzika. Ji atvira įvairiems projektams. Manau, kad prieš gražiausias pavasario šventes vyksiantis atidarymo koncertas puikiai įprasmins pradžią, o erdvė įgaus naują veidą ir joje toliau sėkmingai organizuosime panašaus pobūdžio renginius,“ – sakė J. Pranckevičius.

Tai, kad „JuozasArt“ itin tinkama erdvė koncertams, spektakliams ar panašiems pasirodymams, liudija puiki akustika. Moderni ir šiuolaikiška salė lankytojus taip pat džiugins strategiškai patogiai vieta miesto centre, šalia kitų kultūros renginių vietų ir naktinio sostinės gyvenimo siūlomų pramogų.

Kovo 30 d. užsukę į muzikos ir meno klubo „JuozasArt“ įkurtuves, lankytojai galės įvertinti ne tik salės privalumus, bet ir trumpam nusikelti į saulėtąją Ispaniją, klausydamiesi sarsuelos, kuri trykšta šios šalies temperamentu. Tolimojo baroko epochoje gimęs ispaniškasis scenos meno žanras jungia dramą, muziką ir šokį. Sarsuela – tai muzika, dvelkianti gervuogėmis (isp. zarzas), kuri, reikia tikėtis, padės greičiau prisišaukti pavasarį į Lietuvą.

Į gervuogėmis kvepiančią praėjusių amžių Ispaniją keliauti kviečia ryškiausi teatro LiricoAndaluz dainininkai Manuelis de Diego, Pablas Pradosas ir Antonio Torresas, o nuotaikingą instrumentinę muziką atliks Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus).

„JuozasArt“ salės atidarymo koncertas – jau kovo 30 d. 17 val. J. Jasinskio g. 14, Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją