Kaip rašo DELFI skaitytojas, gaisras buvo pastebėtas laiku, ugniagesiai iškviesti laiku, jie ir atvažiavo laiku. 

Pasak skaitytojo, Senojoje Varėnoje už Europos Sąjungos lėšas įrengta moderni, nauja hidrantų sistema. "Deja, ugniagesiams prie jos prisijungus paaiškėjo, kad ji neveikia. T.y. stovi hidrantai kaip muliažai. Apie pusvalandį pastatai degė tik stebimi ugniagesių, kol gaisrinės iš kažkur parsivežė vandens. Deja, jau apipylė tik rusenančias žarijas. Geriau būtų mėsos atsivežę, bent šašlykų būtų pasikepę... Kai žmones žudo, policija neatvyksta, kai dega pastatai, gaisrininkai atvažiuoja tik pasižiūrėti", - savo laiške rašo DELFI skaitytojas.

Varėnos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Andrius Kandratavičius DELFI sakė, jog ugniagesiai atsivežė vandens, tačiau jis greitai baigėsi - autocisternoje buvę 3 tūkst. litrų buvo išnaudoti per 3-4 minutes (buvo dirbama trim švirkštais). Per tą laiką ugniagesiai jau buvo nutiesę magistralinę liniją nuo artimiausio hidranto, bet tada paaiškėjo, kad sistema neveikia - iš pradžių vanduo dar šiek tiek bėgo, bet netrukus visiškai dingo, nes sistemoje buvo pernelyg žemas slėgis.

Ugniagesiai puolė skambinti į "Varėnos vandenis", kad būtų skubiai iki reikiamo lygio pakeltas vandens slėgis. Kol vandentiekininkai tai padarė, praėjo maždaug 10 minučių, per tą laiką ugniagesiams liko tik žiūrėti į atvira liepsna degantį pastatą.

Kai vanduo hidrante pagaliau atsirado, gaisras buvo labai greitai užgesintas. Laimei, pavyko nuo ugnies apsaugoti gretimus pastatus.

Be vandens likę ugniagesiai sugebėjo išgelbėti du ožiukus ir keletą paukščių, bet sudegė 18 avių ir ožys.

Ugniagesių teigimu, jie nuolat turi problemų dėl "Varėnos vandenų". "Tai nenormalu. Mums po tokių įvykių gėda prieš gyventojus, jiems nepaaiškinsi, kodėl vandens hidrantuose nėra, dauguma galvoja, kad tai mūsų kaltė. Tai panašu į situaciją, kai atliekant operaciją operacinėje dingtų elektra - chirurgas dėl elektros dingimo juk nekaltas... Geriau nebūtų tų hidrantų, tada iškart ieškotume kito vandens šaltinio. Kaip kvailiai stovim prie degančio pastato...", - apmaudo neslėpė  A. Kandratavičius.

Hidrantus ugniagesiai karts nuo karto tikrina, A. Kandratavičiaus teigimu, patikrinimų metu jie veikė. Neoficialiai kalbama, kad galbūt "Varėnos vandenys" sąmoningai sumažina slėgį, nes bijoma (ypač žiemą), kad gali neatlaikyti senos vandentiekio trasos.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją ir nuotrauką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)