Iškrovos diena neturėtų būti dažniau nei kartą per savaitę. Tokiomis dienomis gerkite kuo daugiau skysčių - gryno negazuoto vandens arba žaliosios arbatos. Per dieną reikia išgerti mažiausiai 2 litrus. Tą dieną nesuplanuokite kokių nors rimtų, daug jėgų reikalaujančių darbų.
Ribojant mitybą kepenyse ima kauptis tulžis. Todėl iškrovos dienos rytą „ant tuščio skrandžio“ išgerkite šaukštelį augalinio aliejaus arba nuoviro iš tulžį varančių žolelių.

Iškrovos dienos:

Baltymų diena

Leidžiama valgyti neriebius mėsos ir žuvies produktus, būtinai virtus arba garintus. Baltymai gali būti ir augalinės kilmės - pavyzdžiui, pupelės. Svarbiausia, kad visa tai būtų gaminama be riebalų, aliejaus, sviesto ir pan. Prie mėsos galima suvalgyti pomidorą, agurką ar kopūstų, taip pat be prieskonių ir padažų.

Privalumai: tokią iškrovos dieną nesijausite alkanas, valgyti galima kas 4-5 valandos.

Varškės diena

Tokiai dienai apsirūpinkite liesa varške (ne daugiau kaip 600 g), pienu, grietine (iki 100 g). Varškę sumaišykite su grietine ir padalinkite į 5 lygias dalis. Šią „košę“ suvartokite per dieną užsigerdami pienu. Gerkite mineralinį vandenį.

Privalumai: tokios iškrovos dienos pastiprina kaulus ir nagus.

Morkų diena

Per smulkią tarką sutarkuokite šviežią morką, sumaišykite ją su medumi, pusės citrinos sultimis. Tokias salotas valgykite pusryčiams, pietums ir vakarienei.

„Morkų diena“ nerekomenduojama dažniau, kaip kartą per mėnesį.

Obuolių diena

Per dieną tris kartus galima suvalgyti 1,5 kg obuolių - nesmulkintų arba sutarkuotų per smulkią tarką. Skysčių galima gerti tiek, kiek norisi.

Bulvių diena

Tikrų lietuvių iškrovos diena. 5 kartus per dieną galima valgyti po 300 gramų virtų bulvių su neriebia grietine arba augaliniu aliejumi.

Privalumai: tokią dieną nebadausite, o ją kartodami reguliariai saugosite save nuo širdies ligų, kraujotakos sutrikimų, inkstų ligų.

Agurkų diena

Reikės 1,5 kg šviežių agurkų ir 5 kiaušinių. Porcija: 300 g agurkų ir vienas virtas kiaušinis.

Sriubos diena

Išsivirkite 1,5-2 litrus daržovių sriubos be mėsos, be sultinio kubelių ir panašios chemijos. Tik daržovės ir druska (ypač naudingi kopūstai). Valgykite tokią sriubą be duonos per visą dieną. Privalumai: sriuba - sotus maistas, todėl nuo alkio pilvo nesusuks.

Grikių diena

Visą dieną valgome tik grikius, bet ne daugiau kaip 1,5 kg košės per dieną. Grikiai turtingi baltymų, geležies ir kitų naudingųjų medžiagų. Tokios dienos naudingos odai, slopina alergines organizmo reakcijas, o ir alkis „neprasimuša“, nes grikiai - labai sotūs.

Kefyro diena

Viena „žiauriausių“ iškrovos dienų - 1,5-2 litrai kefyro ir kiek tik norisi vandens. Štai ir visas meniu.

Svarbu:

Iškrovos dienos draudžiamos besilaukiančioms ar maitinančioms krūtimi moterims, ligos metu ar net lengvai negaluojant, sergant cukriniu diabetu ir lėtinėmis kepenų bei inkstų ligomis.

Kitą dieną po dietos maitinkitės protingai - neapkraukite skrandžio sunkiu maistu, ypač nakčiai.