Vis daugiau žmonių supranta, kad būtina Žemę saugoti pirmiausia keičiant savo elgeseną, nes naikindamas gamtą žmogus kenkia pats sau.

Žemės dieną Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijoje pirmiausia dainomis ir šokiu buvo pasveikinta Žemė. Paskui mokiniai ir mokytojai dirbo grupėmis: vieni kalbėjo apie sveiką ir saugų maistą, kiti mokėsi, kaip saugiai rūšiuoti atliekas, iš antrinių žaliavų gamino žaislus, lankėsi Šiaulių universiteto Gamtos muziejuje, kuriame dėstytojas S. Gliaudys supažindino su paukščių, žvėrių įvairove. Ypač visus sudomino renginys „Tyrėjo diena tavo mokykloje“.

Mokslininkų komanda, atsivežusi savo demonstracinę laboratoriją, supažindino su įvairių mokslo sričių naujovėmis, naudojama įranga, suteikė puikią galimybę panardyti nenuspėjamame mokslo pasaulyje, susipažinti su mokslininko profesija. Mokiniams buvo pademonstruotos robotų sistemos ir rūšys, atskleistos technologijos, kaip buvo sukurtas garsusis filmas „Įsikūnijimas“, net ir Žemės dieną su malonumu visi stebėjo dangaus objektus mobiliajame planetariume, klausėsi pasakojimo apie nežemiškų civilizacijų paieškas.

Žemės diena – puiki proga pasimokyti, prisiminti visiems – ir mokiniams, ir mokytojams, - kad privalome gyventi santarvėje su gamta, saugoti ir išsaugoti ją ateinančioms kartoms, kad nei mums, nei kitiems netektų gailėtis ir sakyti: „Galėjau būti geresnis, Žeme!“.