M.Flatley kūrybines dirbtuves įsikūrė šalia savo namų esančiose arklidėse, kuriose išklojo marmurines grindis, apstatė senoviniais baldais, o sienas nukabinėjo žymių tapytojų darbais. 2011 m. įkurtuves atšventęs menininkas piešinius kuria naudodamasis ne įprastu teptuku, o kojomis – M.Flatley šoka dažais išteptais batais ant jau paruoštos, pasirinkta spalva padengtos, drobės.

Daugiausia pajamų šou verslo istorijoje uždirbusio projekto „Lord Of The Dance“ įkūrėjas M.Flatley šiandien galėtų tiesiog mėgautis prabangiu gyvenimu. Tačiau menininkas nenustygsta vietoje ir entuziastingai įgyvendinda naujas kūrybines idėjas. Visai kaip 1996 m., kada ir pradėjo burti tarptautinio populiarumo sulaukusią šokių trupę „Lord Of The Dance“.

„Dažnai, po šokių šou, „pagaudavau“ save ieškantį būdų kaip tą euforijos momentą išsaugoti, kaip įamžinti ką tik įvykusį pasirodymą. Skirtingai nei vizualieji menai, šokis trunka tol, kol jis yra šokamas, todėl jį sunku užfiksuoti“, – sako M.Flatley.

„Tačiau apjungdamas šokį su spalvomis, aš galiu judesį įamžinti drobėje. Daugumoje paveikslų ir yra užfiksuota ypatinga šokėjo emocinė energija“.

Pavyzdžių, kada žymūs šokėjai ar dainininkai tampa aktoriais ir atvirkščiai, apstu ne tik Holivude, tačiau sėkmė nusišypso nedaugeliui. M.Flatley yra vienas iš išrinktųjų. Profesionalaus šokėjo darbus puikiai vertina ne tik meno mėgėjai, bet ir profesionalai. Neseniai Airijos sostinėje Dubline vykusiame meno aukcione, M.Flatley darbas „I“ („Aš‘), kurį jis „nutapė“ šokdamas ištrauką „Al Capone“ iš šou „Celtic Tiger“ („Keltų tigras“), buvo parduotas už 5.600 eurų.

Anot aukciono vedėjo Michaelo Sheppardo, tai „nuostabi kaina už pirmąjį kūrinį“. Vos prasidėjus aukcionui, kaina nuo 2000 eurų žaibiškai padidėjo tris kartus. „Nekaltinkit manęs, jei po kelių metų pamatysite, kad paveikslo vertė pakilo iki kelių milijonų“, – sakė M.Sheppardas. Pinigus, gautus už kūrinį, „dailininkas“ skyrė Dublino Kristaus bažnyčios Katedros restauravimo darbams.

Vos prieš kelias savaites M.Flatley vieną savo paveikslų pristatė Airijos Ministrui Pirmininkui Enda Kenny. Airijos Vyriausybės rūmuose per privačią audienciją padovanotas paveikslas „The Walking Dead“ („Vaikščiojantys numirėliai“) papuošė paties Ministro Pirmininko kabinetą. Be to, M.Flatley darbas tapo šiemet švenčiamų Airijos meno ir amatų metų simboliu ir papildė valstybinę saugomų meno kūrinių kolekciją.

M.Flatley, kurį vaikystėje pakerėjo Vincento van Gogo darbas „Daktaro Gašė portretas“ ir sukrėtė Mikelandželo Karavadžo šedevras „Kristaus suėmimas“, šiandien savo didžiausiais įkvėpėjais laiko prancūzų impresionistus Pjerą Ogiustą Renuarą bei Klodą Monė, modernistą Džeksoną Polloką bei „gana neįprastą“ Marką Rotko.

Nors jis nėra vienintelis pasaulyje tapytojas, atsisakęs teptuko, Michaelas tiki, kad jo technika yra unikali jau vien todėl, kad menininkas dirba žaibišku greičiu ir kurdamas paveikslus „naudojasi“ „Lord Of The Dance“ trupę išgarsinusių šokių šou ištraukomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)