Atpalaiduojančios

Klasikinė šalta mėlyna spalva sumažina kraujospūdį ir padeda nusiraminti, todėl savo miegamajam kambariui labiau tinkančios spalvos tikrai nerasite. Tačiau venkite blankios mėlynos, mat ji yra per šalta, kad jaustumėtės komfortabiliai. Sodresni atspalviai yra šiltesni ir svetingesni.

Raminanti

Žalia yra vilties ir atsinaujinimo spalva, todėl ji jus atgaivins ir nuramins jūsų sielą. Žalia yra pakankamai šilta spalva, todėl ji puikiai tiks miegamajame arba bet kurioje kitoje poilsiui skirtoje patalpoje. Gelsvi tonai stimuliuoja, todėl tiks virtuvėje ar valgomajame, kai tuo tarpu mėlyni atspalviai veiks atpalaiduojamai.

Gracinga

Niekas nedrįstų ginčytis, kad violetinė – karališka spalva. Ji puikiai atspindės tiek kūrybinguosius, tiek ir delikačiuosius. Nuo meditacinės levandų iki rafinuotos baklažanų – ši spalva tiks bet kur.

Žalia, mėlyna ir violetinė yra priskiriamos šaltų spalvų grupei. Šie raminantys atspalviai atpalaiduoja, atgaivina ir pakelia dvasią, todėl labiausiai tiks kambariuose, skirtuose poilsiui (miegamajame, svetainėje ar verandoje).

Suteikianti energijos

Raudona spalva negali likti nepastebėta. Ji stimuliuoja ir jaudina, todėl idealiai tiks tuose kambariuose, kuriuose norėtumėte girdėti linksmus pokalbius ar gausiai valgyti. Keli rožiniai atspalviai puikiai tiks miegamajame, taip sukurdami gerovės ir laimės jausmą. Visų atspalvių raudona suteiks šiek tiek karščio kiekvienam kambariui.

Linksma

Saulėtos dienos spalva geltona pažadina šilumą ir džiugesį bei pakylėja akimirksniu. Ši spalva – puikus pasirinkimas svetainei, mat svečiai jausis laukiami. Norėdami išlaikyti pakilią nuotaiką, rinkitės minkštus „kreminius“ geltonos atspalvius. Ryškią geltoną sušvelninsite baltais akcentais.

Gyvybinga

Oranžinė – tai vienintelė spalva, turinti savitą skonį ir visus aplinkui sušildanti. Ji yra dinamiška ir gyvybinga, linksma ir svetinga. Gal pasirodys keista, bet oranžinė yra labai universali spalva. Pasirinkę atitinkamą atspalvį, ja galėsite papuošti praktiškai bet kokią namų erdvę.

Stilinga

Neutralūs atspalviai (smėlio, rudi, rusvi, balti, pilki ir juodi) namuose atliks alternatyvos ryškioms spalvoms vaidmenį. Jie puikiai atrodys kambarius jungiančiose erdvėse. Be to, nesuklysite šiuos atspalvius pasirinkę kambariuose, kur laikote apdovanojimus ar kolekcijas – taip jūsų turimi brangūs daiktai išsiskirs ir trauks visą jiems priklausantį dėmesį.

Raudona, geltona ir oranžinė yra priskiriamos šiltų spalvų grupei. Šie gyvybingi atspalviai įkvepia žmones ir atkreipia į save dėmesį. Labiausiai tinkamos vietos šioms spalvoms yra „aktyvūs“ kambariai, pavyzdžiui, prieangis, valgomasis ar svetainė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)