Zakas Tachiras, švenčiantis savo šeštąjį gimtadienį, kenčia nuo retos Piko ligos. Dėl to jis valgo nevalgomus daiktus – pvz., akmenis, popierių, samanas. Tačiau labiausiai jį traukia nevalgomi daiktai, esantys jo aplinkoje. Berniukas laužo sienų tinką, netgi valgo žaliuzes, rašo paranormal-news.ru.

„Niekas nežino, ką jis pasikėsins suvalgyti kitą kartą. Mes nieko negalime padaryti, kad sutrukdytume jam suvalgyti ką nors, kas jam pasitaiko po ranka“, sako 32 metų berniuko mama.

Tačiau naujasis Zako miegamasis yra unikalus. Jo sienos padengtos ta pačia tvirta medžiaga, kuri naudojama skvošo kortuose, ir tikimasi, kad berniukas jos neįveiks. Be to, baldai kambaryje taip pat iš itin kietų medžiagų, kurių neįmanoma atkąsti.

„Spintos ir komodos buvo padarytos tokiu būdu, kad jis negalėtų jų pajudinti, jos užapvalintais kampais, žaliuzės įstatytos tarp lango stiklų, jis jų negali pasiekti“, - pasakoja berniuko mama.

Šis miegamasis – pirmas taip įrengtas kambarys, tinkantis žmonėms, sergantiems Piko liga. Jo įrengimas šeimai kainavo 50 tūkstančių dolerių. Reikėjo pristatyti specialų priestatą prie namo Selforde.

Selfordo miesto taryba skyrė 38 tūkstančius dolerių kambariui įrengti, o likusius paaukojo žmonės.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)