Moteris, redaguojanti vaikams skirtą žurnalą apie gamtą „Lututė“, sako, kad klubas vienija per 3 tūkst. narių, tarp kurių jauniausias yra vos ketverių, o vyriausias narys skaičiuoja 75-metus. Per Pasaulinę Žemės dieną daugybė vaikų iš įvairių darželių ir mokyklų suvažiuoja į vieną renginį paminėti ne tik savo klubo įkurtuvių dienos, bet ir padėkoti Žemei.

„Man labai smagu, kad vaikai kartais ima parašo ir padėkoja, kad pamokiau mylėti gamtą ir jie nešiukšlina, nelaužo medelių, negąsdina gyvūnėlių. Jiems tokie geri dalykai išlieka ilgam, vaikai prisimena, kad „Lutučiukų“ klubas neleidžia triukšmauti miške, neleidžia trikdyti paukštelių. Esu gavusi laiškelių, kuriuose vaikai už tai padėkoja“, - pasakojo L. Marmaitė Snitkienė.
Citata
Jeigu visi vaikai domėtųsi gamta, tikrai nereikėtų su liūdesiu žiūrėti į nulaužytas medelių šakas, ar spardomus katinėlius. Jeigu vaikai domėsis ir stengsis gamtą globoti ir saugoti, gal mes tokių dalykų nebežinosime, nebematysime.

Vaikai, besidomintys gamta, kai kuriais aspektais savo žiniomis aplenkia ir tėvelius, pastebi klubo vadovė: „Gal iš prigimties vaikai ir nėra visi besidomintys gamta, bet jeigu į mano klubą yra įstojusi visa klasė ir vienas vaikas padaro gražų darbelį, jį apdovanoji per šventes, kitas vaikas irgi nori to pačio – jis sako, kad daugiau stengsis, domėsis, daugiau skaitys ir bus toks pats, kaip jo draugas. Smagu, kad vaikai vieni nuo kitų užsikrečia noru daugiau sužinoti, daugiau pamatyti“.

L. Marmaitė Snitkienė sako, kad jeigu visi vaikai domėtųsi gamta, tikrai nereikėtų su liūdesiu žiūrėti į nulaužytas medelių šakas, ar spardomus katinėlius. „Jeigu vaikai domėsis ir stengsis gamtą globoti ir saugoti, gal mes tokių dalykų nebežinosime, nebematysime“, - vylėsi „Lutučiukų“ klubo vadovė.

Kas vaikus gali paskatinti domėtis gamta, pašnekovė svarstė, kad įtakos turi tiek tėvai, tiek ir mokytojai, draugai, taip pat būreliai, kuriuose vaikai sutinka bendraminčių.

„Man būtų smagu, jeigu gamtos būrelių būtų daugiau. Mokykloje mokytojai taip pat yra labai užsiėmę, vaikams atsakyti į visus rūpimus klausimus nėra laiko, namuose tėvai būna iš darbo grįžta pavargę. Esu gavusi nemažai laiškų, kuriuose vaikai skundžiasi, ką daryti – nerandu vienokios ar kitokios informacijos. Galvoju, jeigu vaikas tuo domisi, turiu apie tai rašyti žurnale „Lututė“, - sakė L. Marmaitė-Snitkienė.