Gaminimo laikas: 1 valanda 10 minučių

4 porcijoms reikės:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 susmulkinto svogūno,
2 obuolių (nulupkite, išimkite sėklas, stambiai supjaustykite) ,
100 g miltų,
šviežiai sumaltų juodųjų pipirų ir druskos,
4 vištienos ketvirčių su kaulu ir oda,
0,35 l sauso sidro,
2 šaukštų grietinės.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

2. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus. Sumeskite svogūną ir kepkite 8-10 minučių, kol suminkštės. Kai iki svogūnų kepimo pabaigos bus likusios 4-5 minutes, sudėkite obuolius. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite į kepimo indą.

3. Miltus sumaišykite su dideliu žiupsniu druskos ir pipirų. Juose išvoliokite vištienos gabalus. Išvalykite keptuvę ir likusiame aliejuje ant vidutinės ugnies sudėkite vištos gabalus odele į apačią. Kai ši pagels, apverskite ir apkepkite kitą pusę.

4. Apkeptą vištieną sudėkite ant svogūnų su obuoliais ir apipilkite per kepimą išsiskyrusiomis sultimis. Supilkite sidrą, uždenkite ir kepkite orkaitėje 45 minutes.

5. Išimkite vištienos ketvirčius iš kepimo indo, o inde likusią svogūnų ir sidro masę išplakite mikseryje. Sudėkite grietinę ir pagardinkite druska bei pipirais. Sudėkite vištieną atgal į padažą ir nedelsdami patiekite.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją